Hlavní obsah

Němeček pardubickou mizérii ve Zlíně nezastavil. Je ale na čem stavět, tvrdí dočasný kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Pardubic ani s novým šéfem lavičky nezastavili výsledkovou mizérii. Po debaklech na Slavii a s Mladou Boleslaví padli v úterý pod vedením Pavla Němečka, který povýšil do funkce dočasného hlavního kouče ligového týmu z béčka, také v šestém kole Fortuna ligy ve Zlíně 1:2. V tabulce nejvyšší soutěže tak zůstávají dál přišpendleni se třemi body na poslední příčce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nový trenér Pardubic Pavel Němeček.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát. Vstoupili jsme do utkání kompaktně, ale bohužel nás srazil před pauzou smolný gól," mrzela čtyřicetiletého Němečka vlastní branka záložníka Hlavatého, který patřil jinak k nejlepším hráčům východočeského mužstva. „Tak to občas ve fotbale chodí," povzdechl si.

Pardubičtí se po pauze zvedli. „Zaslouženě jsme srovnali na 1:1. Jenže pak jsme propadli v souboji a zlínský Hrubý to pěkně trefil. I po vyloučení Helešiceho jsme se snažili v deseti znovu srovnat. Na našich hráčích bylo vidět, jak hrozně moc chtějí s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí branku jsme už bohužel dobývali marně," říkal Němeček smutně.

Premiérový ligový gól tak notně zhořkl pardubickému záložníkovi Vojtěchu Sychrovi. „Nevím, jestli si ho vůbec užiju. Měl jsem z vyrovnání obrovskou radost, ale smolná prohra je samozřejmě velkým zklamáním. Máme ale silné mužstvo, určitě se z chvostu tabulky brzy odlepíme. Musíme se semknout, receptem na posun výš je jen tvrdá práce. Věřím, že příště nám to už vyjde," uvítal by Sychra.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Robin Hranáč z Pardubic, Lamin Jawo ze Zlína a Tomáš Vlček z Pardubic.

Němeček byl jmenován do funkce pouhý den před utkáním ve Zlíně. „Nic moc se stihnout nedalo. Absolvovali jsme předzápasový trénink a snažil jsem se klukům vštípit nějakou taktiku. A taky pozvednout sebevědomí a náladu," prozradil. Navzdory porážce se mají Pardubičtí podle Němečka od čeho odrazit. „Je na čem stavět. Kluci ve Zlíně prokázali, že umějí hrát fotbal. Věřím, že o víkendu proti Olomouci už budeme bodovat," vyhlížel již další střetnutí.

Zda bude velet pardubické lavičce i v neděli však netušil. „To je spíš otázka na klubové vedení. Nastoupil jsem k ligovému týmu jako dočasný trenér. Třeba přijde nový kouč zítra, možná později. Já se budu snažit do té doby pracovat s týmem na sto procent," předsevzal si Němeček.

Bývalý stoper, který má v dresu Hradce Králové zkušenosti z první ligy i jako hráč, je za šanci aspoň krátkodobě působit v elitní soutěži vděčný. „Je to samozřejmě sen každého, kdo se po skončení aktivní činnosti vrhne na trenérskou dráhu," připustil.

Reklama

Související témata: