Hlavní obsah

Jurečka musí za úder loktem vynechat i pohárové derby, Daníček dostal o zápas méně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři zápasy. Takový trest od fotbalové disciplinárky dostal slávistický útočník Václav Jurečka za to, že trefil loktem zlínského Josse Didibu. Jedno utkání už si Jurečka odpykal, zbývají dvě: nedělní liga s Pardubicemi a hlavně středeční čtvrtfinále MOL Cupu se Spartou. Za jiný úder loktem bude Slovácko postrádat Vlastimila Daníčka ve dvou duelech.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Útočník Václav Jurečka (vlevo) musí vynechat ještě dva zápasy Slavie.

Článek

„Disciplinární komise LFA kvalifikovala disciplinární přečin Václava Jurečky jako přečin tělesného napadení. Za tento přečin může být hráči uložen trest zákazu závodní činnosti až na dva měsíce. Po posouzení všech skutečností a s ohledem na dlouhodobě ustálenou rozhodovací praxi jsme se rozhodli udělit trest zákazu činnosti na tři soutěžní utkání,“ vysvětlil předseda disciplinárky Richard Baček.

Pro připomenutí: sudí Ondřej Pechanec v dohrávce 17. ligového kola ve Zlíně (1:1) Jurečku vyloučil až po upozornění od videorozhodčího a kontrole u monitoru. Pro slávistického útočníka, jenž je spolu se slováckým záložníkem Markem Havlíkem nejlepším střelcem ligy, to byla teprve druhá červená karta v kariéře.

Zastavenou činnost měl už od minulého čtvrtka a chyběl o víkendu v Karviné, kde slávisté vyhráli 3:0. Stopka platí i pro následující dva duely Slavie, Jurečka se může vrátit příští neděli v ligovém derby na Spartě.

Trest na dva zápasy dostali karvinský záložník David Moses (jedno utkání už si odstál) a slovácký záložník Vlastimil Daníček, jenž bude muset vynechat i nedělní partii se Spartou. Mimochodem, Daníček v posledním ligovém kole stejně jako Jurečka trefil zlínského Didibu, v tomto případě šlo o úder loktem do břicha.

„Rozdíl v trestech pro hráče Daníčka a Jurečku spočívá ve faktu, že hráč Slovácka netrefil svého protihráče do oblasti hlavy a obličeje. V obou případech bylo zohledněno, že úder loktem do oblasti hlavy nebyl veden vyšší intenzitou. V opačném případě by udělený trest musel být vyšší. Jako takový je možné uvést případ Rigina Cicilii ze Slovácka, jenž v této sezoně obdržel trest na čtyři soutěžní utkání,“ poznamenal Baček.

A ještě pokuty pro kluby: Slavia musí za porušení povinností pořadatele zaplatit 40 tisíc korun, Sparta za nevhodné chování fanoušků 30 tisíc.

Reklama