Hlavní obsah

Ruleta o stamilióny se roztáčí. Slavia je silnější, hlásí Hušbauer. Na pokusy se Spartou nerad vzpomíná

Praha

Fotbalová bitva o pohádkový jackpot minimálně 390 miliónů korun vypukne v úterý ve 3. předkole Ligy mistrů i pro Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer na tréninku Slavie před zápasem s BATE Borisov.

Článek

Pražané hráli nejprestižnější evropskou soutěž jedinkrát, na podzim 2007. Když se v minulé sezóně po necelých sedmi letech do pohárových soutěží vrátila, pohořela ve 4. předkole Evropské ligy po dvou tříbrankových přídělech od Anderlechtu Brusel.

Slavia je teď ale v jiné situaci a běloruský Borisov by neměl být nepřekonatelnou překážkou.

Hlavně neinkasovat

„Jsme silnější než proti Anderlechtu. Tehdy byl tým spolu krátce, teď jsme bohatší o zkušenosti jedné sezóny. A také přišli hráči, kteří už hodně zažili," připomíná záložník Josef Hušbauer nákupy Dannyho, Altintopa či Rotaně.

Sedmadvacetiletý fotbalista o Champions League bojoval v minulosti dvakrát v dresu Sparty. Nikdy však neuspěl. „Nemám na ty pokusy dobré vzpomínky," přitakává Hušbauer. V sezóně 2014/15 bylo nad síly letenského týmu v 3. předkole švédské Malmö, o rok později pak ve stejné fázi CSKA Moskva.

„Se Švédy jsme sehráli doma dobrý zápas. Ale inkasovali jsme dva góly, což nás stálo postup. Rozhodně jsme tehdy měli tým na postup," přemítá Hušbauer o duelech, které skončily 4:2 a 0:2.

„Hráči CSKA nás v úvodním zápase podcenili a my uhráli remízu 2:2. Doma jsme pak vedli o dvě branky. Jenže se projevila naše nezkušenost, dostali jsme hloupý gól a ještě jsme se nechali zbytečně vyloučit," vybavuje si záložník utkání, které skončilo 2:3. „I proto je hlavní doma neinkasovat," říká Hušbauer s vírou, že na třetí pokus se milionářské soutěže dočká.

Reklama

Související témata: