Hlavní obsah

Rychlonožka Memič nenápadným lídrem. V Karviné má nejvíce střel i nahrávek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hbité nohy, rychlý sprint, sebevědomí ve hře jeden na jednoho a kvalitní centry do předbrankového prostoru. To jsou přednosti bosenského krajního záložníka Amara Memiče, a přesně na tyto atributy bude na jaře trenér Karviné Juraj Jarábek spoléhat.

Foto: MFK Karviná, Facebook

Bosenský fotbalista Amar Memič patří k oporám Karviné

Článek

Z levé strany by měla podobnou kvalitu a přesné centry na hrotového útočníka nabídnout zatím jediná posila ligového nováčka, Slovák Martin Regáli. „Myslím, že nám Regi přidá přesně to, co nám doteď chybělo. Jestli budeme hrát na křídlech zrovna my dva, rozhodne trenér, ale pokud ano, tak to určitě budeme chtít Martinovi (Doležalovi), který je teď ve formě, chystat co nejlépe,“ slibuje Memič.

Jako první se Slezané v sobotu postaví obhájcům mistrovské trofeje Spartě (od 15 hodin). V týdnu je pak čeká odložené utkání s Pardubicemi (ve středu 14. února) a další neděli se opět doma postaví Slavii Praha. Odchovanec FK Radnik Hadzici se krutého losu neobává. „Příprava byla těžká, kvalitní, myslím že jsme to odmakali dobře a jsme připravení. Těšíme se na Spartu,“ říká Memič.

Z pohledu aktuálního postavení v tabulce se pro čtrnáctou Karvinou jako klíčové zdá až dohrávané utkání z podzimu proti třináctým Pardubicím. Jarábkova družina na Východočechy ztrácí před startem jarní části jediný bod. „Bude to důležitý zápas, ale nemůžeme se soustředit jen na něj. Všechny tři zápasy, co nás na začátku čekají, budou stejně důležité a musíme na ně být perfektně nachystaní. Hrajeme o záchranu a každý zápas pro nás bude těžký a extrémně důležitý,“ zdůrazňuje Memič.

V Karviné je druhou sezonu, tu první odehrál ještě ve druhé lize, kde šesti góly pomohl Karviné zpátky do první. V ní na podzim patřil k nejaktivnějším hráčům týmu Juraje Jarábka. Odehrál nejvíce minut (1353), na branku soupeře vyslal z týmu nejvíce střel – třicet, z toho devět přímo mezi tři tyče. Dvakrát se radoval ze vstřelené branky a dva góly dal i v přípravě.

„Snad mi to tam bude padat i na jaře. Nejlépe hned v sobotu,“ pousmál se 23letý fotbalista, jenž v sedmnácti zápasech podzimní části vymyslel čtyři nahrávky do šance vedoucí ke gólu, opět nejvíce z týmu. Až za ním zůstal špílmachr Lukáš Budínský či ostřílený Jiří Fleišman. „Věřím, že ligu udržíme. Ti kluci, kteří jsou tady, na to určitě mají,“ přemítá Memič, jenž se v Česku rychle zabydlel. Před svým odchodem do Baníku Ostrava mu v aklimatizaci pomáhal jen o tři měsíce starší krajan Eldar Šehič.

Karvinské statistiky podzim 2023

Góly

3 – Budínský, Adeleke, Mikuš, 2 – Memić, 1 – Doležal, Bartl, Svozil, Čavoš, Papalele, Ezeh, Traore, Iván

Asistence

4 – Memić, 3 – Budínský, 1 – Bartl, Čavoš, Papalele, Ezeh, Krčík, Iván

Produktivita

6 – Budínský (3+3), Memić (2+4), 3 – Bartl (1+2), Mikuš (3+0), Adeleke (3+0)

Počet zápasů

18 – Adeleke, 17 – Memić, 16 – Ezeh, Krčík, 15 – Budínský, Bederka

Počet odehraných minut

1353 – Memić, 1301 – Krčík, 1124 – Svozil, 1094 – Adeleke, 1091 – Čavoš

„V Česku je trochu větší zima než u nás v Bosně, ale už jsem si zvykl. Naučil jsem se česky, snad i docela dobře a mezi českými spoluhráči se cítím dobře. Kluci jsou tu výborní. Více než domov mi chybí rodina, ale to je normální. Fotbal je moje práce, kterou chci dělat, a proto jsem tady,“ zdůrazňuje Memič.

„Naštěstí mám Šehiho kousek, do Ostravy to není daleko. Bylo by lepší, kdybychom seděli v jedné kabině, ale i tak se dvakrát týdně potkáváme, někdy i vícekrát. Každý den si ale voláme, přestože jsme teď konkurenti. Ale jen na hřišti. Mimo něj jsme velcí kamarádi,“ svěřuje se Memič.

Související témata:
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 94. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 92. min Živě
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.