Hlavní obsah

Ryneš zamířil ze Sparty na hostování do Hradce Králové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kádr královéhradeckých fotbalistů rozšířil záložník Matěj Ryneš. Jednadvacetiletý krajní hráč zamířil do východočeského prvoligového týmu na hostování do konce sezony z pražské Sparty, která má možnost si jej předčasně stáhnout zpět v zimní přestávce. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Ryneš míří na hostování do Hradce Králové

Článek

Ryneš se zatím neprosadil ve sparťanském áčku. V první lize dosud naskočil jen do jednoho utkání a jako střídající zasáhl do nedávného odvetného utkání 2. předkola Konferenční ligy ve Stavangeru, kde Letenští prohráli 1:2.

"Je to člen širšího kádru reprezentace do 21 let. Chtěli jsme ho už vloni v létě a potom i v zimě, nakonec to vše do sebe zapadlo až nyní. Máme trochu mezeru na levé straně, takže si od jeho příchodu slibujeme, že nám trochu pomůže a pozici celkově zkvalitní," vysvětluje Jiří Sabou, sportovní manažer Votroků.

„O zájmu Hradce mě informoval můj agent. Já byl za něj strašně rád, protože si myslím, že je to skvělý klub, který chce hrát dobrý fotbal. Zároveň chce hrát vysoko, což se mi také líbí, takže jsme se domluvili s panem Rosickým, že bude nejlepší se sem přesunout na hostování," vypráví Matěj Ryneš.

Mládežnický reprezentant dodává, že Votroky pozoroval už v průběhu předchozího ročníku. „Sledoval jsem je už v minulé sezoně, kdy skončili na šestém místě. Díval jsem se na ně, když hráli ve skupině o titul a musím říct, že se mi hodně líbilo, jakým stylem Hradec hrál. Proto jsem si ho i teď vybral."

Dobře se zná s Adamem Gabrielem, se kterým v loňském roce nastupoval za rezervu Sparty. „Asi v úterý, nebo ve středu jsem mu psal, abych zjistil, jak to tu vypadá. Všechno, co mi odpověděl, vyznělo pozitivně, takže jsem byl rád, že tu není žádný zádrhel," kvituje Ryneš.

Reklama

Související témata: