Hlavní obsah

S fotbalisty Liberce začíná letní přípravu i obránce Chaluš

Fotbalisté Liberce dnes začínají letní přípravu na novou sezonu i s obráncem Matějem Chalušem. Severočeský prvoligový klub na sociální síti uvedl, že jedná o návratu pětadvacetiletého stopera se švédským Malmö, kde má smlouvu do konce roku 2025. Slovan zároveň uplatnil opci na brankáře Huga Jana Bačkovského, kterého po jarním hostování ze Sparty získal na přestup.

Foto: archiv M. Chaluše

Matěj Chaluš na snímku ještě při tréninku v Malmö.

Článek

Chaluš působil v Liberci již od léta 2019 do loňského února, kdy přestoupil do Malmö. V jarní části uplynulé sezony bývalý kapitán reprezentační jednadvacítky hostoval v nizozemském Groningenu.

V minulosti hrával také v Příbrami, Mladé Boleslavi a Slavii, za kterou ale v české lize nenastoupil. V domácí nejvyšší soutěži má Chaluš na kontě 130 utkání a čtyři góly. Vloni v listopadu si připsal dosud jediný start za reprezentační "áčko".

V Liberci po vzájemné dohodě skončil asistent trenéra Ivan Kopecký, který ve Slovanu působil od předloňského září. "Každé angažmá, kde jsem působil, mi přineslo velké zkušenosti. Věřím, že je budu moci využít ve své další trenérské kariéře. A nejinak tomu bylo i v Liberci," uvedl Kopecký, který v minulosti působil i u týmů Ostravy, Opavy, Karviné či Jihlavy.

Reklama