Hlavní obsah

S náhradníkem do derby? Žádný strach, sešívaní, Mandous není poušťák

Praha

Několik posledních sezon rivala z branky uhranul Ondřej Kolář. Pokud se však zázračně neuzdraví, večer dojde na Letné k významné změně. Fotbalisté Slavie vyrukují do jubilejního 300. derby na Spartě s gólmanem Alešem Mandousem. Sešívaní přitom nemusejí mít obavy. „Je velmi jistý a předvádí i důležité zákroky,“ charakterizuje posilu z Olomouce brankářská legenda Petr Čech. Více si poslechněte v přiložených videích.

Petr Čech o slávistickém brankáři MandousoviVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Kolářovi úvod sezony nevyšel, přesto o pevnou pozici jedničky nepřišel. Změnu přinesla až tvrdá rána do žeber, kterou utržil v tvrdém duelu v Karviné.

Do branky se posunul Aleš Mandous.

Petr Čech o derby Sparta - SlaviaVideo: O2 TV Sport

„V Olomouci se mu začalo dařit a potvrzovat, že je velmi dobrým brankářem," avizuje Petr Čech v exkluzivním rozhovoru pro O2 TV Sport.

Petr Čech o golmanech Nitovi a KolářoviVideo: O2 TV Sport

„Chytal pravidelně, což mu otevřelo dveře do národního týmu, který mu pomohl. Člověk tam získá zkušenosti a sebevědomí. Když dokáže být členem národního týmu, pak si zjednodušeně řekne, že se nemá čeho bát," poukazuje člen vedení londýnské Chelsea.

Mandous přitom dorazil ze Sigmy spíše s dlouhodobější perspektivou nahradit Koláře v případě, že by jednička přece jen zamířila do zahraničí.

Petr Čech o PlzniVideo: O2 TV Sport

„Věděl, že to bude mít ve Slavii těžké, ale po Kolářově zranění chytil šanci. Je velmi jistý a předvádí i důležité zákroky. Navázal na své výkony z minulé sezony. Je důležité pro Slavii vědět, že má dva kvalitní brankáře, na které se může spolehnout. Je to na nich vidět," oceňuje Čech.

Co vlastně Big Pete od derby očekává? Jak hodnotí brankářské jedničky rivalů Nitu a Koláře? A co říká nečekanému ligovému tažení své rodné Plzně? Poslechněte si v přiložených videích.

Petr Čech ambasadorem televize O2 TV
Pozvánky na přenosy z anglické Premier League, aktuální glosy fotbalového dění, pohledy do zákulisí nebo názory na tuzemskou Fortuna ligu. To vše divákům O2 TV přináší legendární Petr Čech, který je považován za nejznámějšího českého sportovce současnosti. Ten se společně s elitním MMA bojovníkem Machem Muradovem a tenistkou Karolínou Plíškovou zapojil do úspěšné komunikační kampaně O2 TV - MY JSME SPORT.
Derby na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal
Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu v roli hostů slávistického záložníka Lukáše Provoda a legendárního střelce Horsta Siegla. Diváci se mohou těšit také na rozbor od Petra Čecha, který poskytl stanici O2 TV Sport exkluzivní předzápasový rozhovor. Aktuální informace přímo z Letné přinese reportér David Sobišek. Samotným přímým přenosem pak bude provázet zkušené komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.
Kdo podle vás vyhraje 300. derby mezi Spartou a Slavií?
Vyhraje Sparta
36,6 %
Vyhraje Slavia
46,7 %
Zápas skončí remízou
16,7 %
Celkem hlasovalo 13573 čtenářů.

Reklama

Související témata: