Hlavní obsah

Šádek stál za lavičkou Plzně. Porušil předpisy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda představenstva fotbalové Viktorie Plzeň Adolf Šádek se pohyboval v závěru nedělního zápasu s Hradcem Králové (1:1) v blízkosti hřiště, kde nemá co dělat. Nebo bylo vše v pořádku? Několikavteřinový záběr přenosu na stanici O2 TV Sport, který zachytil plzeňského bosse za domácí lavičkou a trenérem Miroslavem Koubkem v nastavení zmíněného utkání, dráždí fanoušky na sociálních sítích. Pravidla ale nutně porušit nemusel. Nyní záleží na zprávě delegáta utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Plzně Adolf Šádek během utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

Na Šádkovo chození ke hřišti a někdy i nepatřičné chování v minulosti reagovaly před rokem samy kluby, které do Rozpisu celostátních soutěží zakomponovaly opatření. To říká, že členové vedení klubů, kterým bylo organizátorem utkání uděleno oprávnění vstupu do všech prostor stadionu (tzv. „ALL ACCESS"), musí prostor hřiště opustit nejpozději 10 minut před vstupem hráčů a rozhodčích na hrací plochu. V průběhu utkání, včetně poločasové přestávky, nejsou tyto osoby oprávněny se v prostoru hřiště zdržovat či pohybovat. Zpět do prostoru hřiště se mohou vrátit až 5 minut po skončení utkání, popřípadě po odchodu rozhodčích z hrací plochy. To je Šádkův případ.

Jistou nejasnost představuje, že není přesně definováno, co je „prostor hřiště". Podle informací Sport.cz se Šádek v neděli pohyboval za páskou, která v plzeňské Doosan Areně odděluje prostor hřiště od zbylých míst stadionu. Z tohoto pohledu se zdá, že ač mohla Šádkova přítomnost v blízkosti laviček působit nepatřičně, řády místopředseda Ligového výboru neporušil. Pohled z televize může i klamat.

O tom, zda k prohřešku došlo, rozhodnou delegáti utkání. Delegátem fotbalové asociace byl Libor Zeman, technickým delegátem Tomáš Farský. Jejich zprávy zatím nejsou k dispozici a zároveň jsou neveřejné. Pokud by v nich Šádkovo chování zmínili, začala by se případem ve čtvrtek zabývat Disciplinární komise LFA. V opačné situaci se nic dít nebude.

„Ligová fotbalová asociace nebude komentovat jednotlivé incidenty v rámci jednotlivých zápasů. Toto náleží příslušným orgánům, v tomto případě Disciplinární komisi LFA," sdělil Sport.cz Pavel Jahoda, tiskový mluvčí Ligové fotbalové asociace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.