Hlavní obsah

Sedm a dost, Liberec zastavil pád. Úleva, přiznal Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm zápasů fotbalisté Liberce nevyhráli, dočkali se až proti o záchranu bojujícímu Zlínu. Slovan vyhrál 2:1. U Nisy tříbodovou injekcí po dlouhém půstu zastavili pozvolný pád. „Samozřejmě cítím trošku úlevu,“ připustil liberecký kouč Luboš Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Slovanu Liberec po proměněné penaltě v duelu se Zlínem.

Článek

Severočeši naposledy triumfovali na začátku února v Českých Budějovicích, pak se však trápili a na hraně se ocitli v polovině března po čtyřgólovém výprasku v Mladé Boleslaví, po němž byla v ohrožení i Kozlova pozice.

„Od té doby jsme tady ale odehráli dobré utkání už se Slavií. Na Baníku jsme třeba nehráli úplně dobře, ale bod z Ostravy má taky svou cenu. Klukům jsem ale říkal, že pokud poslední výsledky nepotvrdíme doma vítězstvím se Zlínem, nebudou mít žádnou hodnotu. Samozřejmě jsem rád, že se nám to podařilo," liboval si Kozel.

K výhře zavelel po poločase útočník Imad Rondič, který nejprve proměnil v 71. minutě pokutový kop za faul Simerského na Červa. Čtyři minuty před koncem pak šikovně vysunul Olatunjiho na hraně ofsajdu a liberecký žolík zvýšil na 2:0. Hosté už jen v nastaveném čase snížili po rohovém kopu.

„Nezačali jsme úplně podle představ, prohrávali jsme souboje, ale postupem času jsme se zlepšili a začali jsme si vytvářet šance. Ve druhém poločase jsme už hráli ofenzivněji, na dva hroty, změnili rozestavení a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," zhodnotil Imad Rondič, jenž se radoval v zápase ze vstřeleného gólu i v 77. minutě, ten však rozhodčí po konzultaci s VAR kvůli ofsajdu odvolal.

„Ale já si ji počítám," vtipkoval Rondič, který míč do branky dopravil po přímém volném kopu Lubomíra Tupty, jenž jeho ránu nedokázal gólman Rakovan zpacifikovat. „Všichni víme, jakou má Lubo střelu. Má neskutečnou trajektorii, pro brankáře je to těžké, takže jsem nabíhal na dorážku. Byl jsem tam první, ale bohužel prý šlo o ofsajd," popsal Rondič situaci předcházející neuznané trefě.

„Byl jsem docela spokojený s tím, jak jsme se vyrovnali s předností Zlína, což je rychlý protiútok, na který má typologicky velmi dobré hráče na krajích hřiště. Doleva jsme na Vukadinoviče dali Plechatého a podařilo se nám ho eliminovat velmi dobře. Nicméně jsme se potřebovali zlepšit dopředu a pomohl nám Viktor Olatunji, který přišel na hřiště po pauze. Ve druhém poločase byl náš výkon lepší. Je to spíš ubojované vítězství, ale díky druhé půli podle mě zasloužené," uzavřel Kozel.

  1 : 1 Plzeň - Ostrava 1 : 1 89. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 89. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  0 : 5 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 5 83. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.