Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 2:1Sešívaní i v deseti vydřeli body proti Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jurečka 1 : 0
11. Skalák 1 : 1
45. Lingr 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie ve 12. kole první ligy porazili doma 2:1 Mladou Boleslav, ačkoliv hráli 80 minut bez vyloučeného Oscara Dorleyho. Skóre otevřel ve čtvrté minutě Václav Jurečka, v 11. minutě ale srovnal z pokutového kopu Jiří Skalák. Vítěznou trefu obstaral v 45. minutě Ondřej Lingr. Slavia zvítězila i v šestém domácím utkání v ligové sezoně a před nadcházejícím derby se Spartou se v tabulce vrátila na druhé místo o dva body před odvěkého rivala. Mladá Boleslav je jedenáctá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 2:1

Článek

Slavia ztrácí čtyři body na vedoucí Plzeň, která má navíc k dobru dohrávku proti Brnu. Svěřenci kouč Jindřicha Trpišovského dnes ukončili po 335 minutách čekání na gól a uspěli po třech soutěžních porážkách. Mladá Boleslav prohrála druhé kolo za sebou a Pražanům podlehla v lize potřinácté v řadě.

Trpišovský udělal oproti duelu Evropské konferenční ligy v Kluži (0:2) pět změn v základní sestavě. Na pozici stopera místo Kačaraby nastoupil po boku Ousoua defenzivní univerzál Oscar a nejlepšího ligového střelce Tecla nahradil na hrotu útoku Jurečka. Na druhé straně se musel kouč Hoftych obejít bez kapitána Matějovského, jehož ze hry vyřadil trest za čtyři žluté karty.

Slávisté šli stejně jako ve všech předchozích domácích utkáních v ligové sezoně do vedení. Jurečka si naběhl na Oscarův oblouček za obranu a z prvního dotyku usměrnil míč za Šedova záda. Letní posila ze Slovácka si připsala za Slavii první ligovou trefu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka v zápase proti Mladé Boleslavi

O chvíli později si ale Skalák zpracoval ve vápně míč, obtočil se kolem Oscara a liberijský reprezentant ho stáhl ve vyložené šanci k zemi. Sudí Křepský udělil domácímu obránci červenou kartu a navíc nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil sám faulovaný Skalák, jenž v lize skóroval na den přesně po roce. Sparťanský odchovanec si neodpustil oslavné gesto před severní tribunou a následnou zlobu domácího "kotle" odnesl krvavým zraněním v obličeji fanoušek, který přepadl přes zábradlí.

Zbytek první půle se nesl ve znamení marného dobývání Kolářovy brány a také emocí na hřišti, které musel rozhodčí Křepský při svém desátém ligovém utkání v kariéře krotit. V závěru úvodního dějství se Kolář vyznamenal při dvou velkých šancích Ladry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí udělil červenou kartu Oscarovi

Do vedení tak šli znovu domácí, když Olayinka našel před bránou nepokrytého Lingra a ten zblízka zaznamenal čtvrtý ligový zásah v sezoně. Nejlepší ofenziva soutěže s 36 góly ve všech domácích utkáních skórovala už v prvním poločase minimálně dvakrát.

Po změně stran plynula hra ve vysokém tempu, zároveň ale bez větších gólových příležitostí. To změnil až po hodině hry Fulnek, proti jehož zakončení na zadní tyči se Kolář, který v pondělí oslaví 28. narozeniny, včas přesunul. Na druhé straně z brejku trefil Jurečka jen dobře postaveného Šedu. Mladoboleslavský gólman si efektní robinzonádou poradil i s Tiéhiho obstřelem.

Středočeši si už nedokázali ani v přesilovce vytvořit trvalý tlak a po utkání v Plzni (0:2) prohráli během posledních dvou kol i s druhým týmem ze špičky tabulky. V nastavení ještě vychytal Šeda v samostatném úniku Tecla, na vítězství domácích už se ale nic nezměnilo.

12. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:1 (2:1)
Branky: 4. Jurečka, 45. Lingr - 11. Skalák z pen. Rozhodčí: Křepský - Hájek, Horák - Szikszay (video). ČK: 10. Oscar (Slavia). ŽK: Masopust, Kolář - Kubista, Fulnek, Mašek, Karafiát. Diváci: 10.436.
Slavia: Kolář - Douděra, Ousou, Oscar, D. Jurásek - Hromada (76. Masopust), Traoré (46. Tiéhi) - Olayinka (78. Tecl), Lingr (64. Usor), Ewerton (46. Kačaraba) - Jurečka. Trenér: Trpišovský.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Kubista (74. Vaníček), Dancák (54. Mašek), Fulnek - Mareček, Skalák (61. Stránský), Ladra. Trenér: Hoftych.

Reklama