Hlavní obsah

Sešívaní přivedli dalšího Afričana, útočníka s dobrou pověstí našli v Estonsku

Aktualizováno

Zástup Afričanů v Edenu se rozroste. Fotbalovou Slavii posílí Ebrima Singhateh, osmnáctiletý gambijský útočník naposledy působil v estonském Paide. Singhateh podepsal ve Vršovicích smlouvu do 30. června 2027, na úvod svého angažmá se připojí ke slávistické rezervě.

Foto: slavia.cz

Slavii posílil Ebrima Singhateh, osmnáctiletý gambijský útočník.

Článek

Útočník s dobrou pověstí Slavii zaujal natolik, že ho angažovala. Adaptovat se zatím bude v druholigovém béčku.

„Je to útočník, který v atributech svojí hry může být prospěšný A-týmu do budoucna. Prokázal své kvality. Máme o něm nějaké materiály z předchozích působišť. Gólově vypadal dobře, samozřejmě v lize, kde byl, takže chceme postupný přechod," představuje trenér Jindřich Trpišovský útočníka Singhateha.

Ideální počet cizinců v kádrech českých klubů řešil pořad Přímák na Sport.cz s Martinem Vozábalem.Video: Sport.cz

Sešívaní si posilu vyhlédli v Estonsku. „Hodně jsme ho nasledovali. Přestup byl ekonomicky hodně výhodný, a navíc od lidí, se kterými spolupracujeme. Vyhodnotili jsme si, že může být přínosný hráč zejména na pozici hrotového útočníka. Je komplexní jak pohybově, tak v koncovce, ale musí to ještě prokázat tady. Momentálně se připojí k B-týmu, bude se adaptovat a podle toho se pak připojí výhledově k A-týmu," plánuje Trpišovský.

Osmnáctiletý útočník nebo křídelník přichází do Slavie z estonského Paide, kde strávil úspěšný půlrok po příchodu z gambijského Realu de Banjul. Trenéry zaujal v jednadvacítce, ve které za deset utkání nasázel hned 13 branek a vysloužil si tak přesun k A-týmu.

Ve čtvrtém týmu nejvyšší estonské soutěže pak Singhateh nastupoval převážně z lavičky. Navzdory nízké minutáži v lize, 824 minut, dominoval a oslavil devět přesných zásahů. S Paide oslavil vítězství v estonském poháru.

„Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal ve Slavii. Jsem rád, že jsem součástí takového klubu. Jsem připravený tomu dát všechno. Nevadí mi, jestli začnu v B-týmu nebo A-týmu, nejdůležitější jsou moje výkony. Pro mě je to skvělý krok. Je hodně afrických hráčů, kteří tudy prošli, někteří tu stále jsou a dokázali skvělé věci. Rád budu jejich součástí a zapíšu se tu do historie," těší se po podpisu pětileté smlouvy Ebrima Singhateh.

Reklama

Související témata: