Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Beauguel míří na dva tituly jednou ranou, Holeš sám na všechno nestačí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolo před koncem sezony je jasno, Viktoria má svůj šestý mistrovský titul. V rozhodujícím utkání proti Votrokům znovu vynikla osa týmu, jeho kanonýr se pak osamostatnil v čele tabulky střelců. Hned tři hráči Plzně figurují v ideální sestavě 4. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodal ostravský Baník. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 4. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Bitva na dálku ve vloženém kole skončila. Slavia jen remizovala v Ostravě, takže Plzni vítězství nad Hradcem Králové přineslo mistrovskou jistotu. Spartě nevyšlo domácí loučení s kapitánem Dočkalem, prohrála se Slováckem. Zásadní události skupiny o titul výrazně promluvily do složení sestavy 4. kola nadstavby.

Roman Valeš (Bohemians, 3x v sestavě kola)

Klokani uhráli na Střelnici bod naděje především díky svému gólmanovi, který v nadstavbě chytil výbornou formu. Jablonci chytil pár tutovek a uchoval svému týmu šanci.

Lukáš Hejda (Plzeň, 9x)

Stal se kapitánem šampionů. Bitvu o titul vzal za svou, prožil vynikající jaro. Také proti Hradci Králové držel opratě plzeňské defenzivy pevně ve svých rukou.

Šampaňské? Dnes jen pivo! sliboval Jean-David BeauguelVideo: O2 TV Sport

Tomáš Holeš (Slavia, 6x)

Sešívaní by potřebovali Holeše do každé formace... Když se zranil Kúdela, stáhl se univerzál na stopera. Zahrál tam výborně, trefil břevno, chyběl však mužstvu na svém místě ve středu pole.

Jiří Fleišman (Ostrava, 4x)

Proti obhájci titulu se vytáhl. Byl aktivní, svým centrem pak nachystal vyrovnávací gól. Také směrem dozadu na něj bylo spolehnutí.

Vlasij Siňavskij (Karviná, 1x)

Slezané mají přímý sestup dávno zpečetěný, mladý Estonec se ovšem proti Teplicím ukázal. Nejprve vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně, k remíze pak přispěl také asistencí.

Tak jsme první, no a co! Plzeňští fotbalisté si noční oslavy užili i s fanouškyVideo: Robert Neumann, Sport.cz

Marek Havlík (Slovácko, 1x)

Oba aktéři odloženého pohárového finále nechtěli na Letné zcela odkrýt karty. Zápas rozhodla mazákova parádní trefa, tým z Uherského Hradiště nabral před klíčovou konfrontací další sebevědomí.

Lukáš Kalvach (Plzeň, 5x)

Při jeho zranění měla Viktoria problém, když se uzdravil, rychle vyztužil klíčovou osu nových šampionů. Také on má vynikající jaro, proti Votrokům s přehledem držel střed pole.

David Buchta (Ostrava, 3x)

Znovu se potvrdilo, že na domácím trávníku se Baník umí na Slavii vytáhnout. Když k němu doputoval centr ze strany, pohotovým volejem ho proměnil a dal razítko na titul pro Plzeň.

V čem spočívá síla Plzně podle Lukáše Hejdy? Jsme banda válečníků a vede nás super chlap!Video: Sport.cz

Vojtěch Patrák (Pardubice, 1x)

Východočeši ještě nemají klid, Zlín nedokázali udolat. Host ze Sparty je přitom svým prvním ligovým gólem dostal do vedení a výhra byla na dosah.

Jean-David Beauguel (Plzeň, 8x)

Jednou vítěznou trefou dost možná trefil dva tituly naráz. Mistrovský pro tým je jistý, sám se pak s 18 brankami kolo před koncem osamostatnil v čele tabulky střelců.

Václav Pilař (Jablonec, 3x)

Když se v průběhu jara zranil, citelně mužstvu chyběl. Teď znovu ukázal, jak cenný dovede být. Nastoupil až v průběhu první půle, hned čtvrt hodiny poté vstřelil Bohemce krásný gól.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 4. kola nadstavby?
Roman Valeš (Bohemians)
2,4 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
50,5 %
Tomáš Holeš (Slavia)
7,8 %
Jiří Fleišman (Ostrava)
6,8 %
Vlasij Siňavskij (Karviná)
1,1 %
Marek Havlík (Slovácko)
3,4 %
Lukáš Kalvach (Plzeň)
1,8 %
David Buchta (Ostrava)
1,3 %
Vojtěch Patrák (Pardubice)
1,3 %
Jean-David Beauguel (Plzeň)
21,7 %
Václav Pilař (Jablonec)
1,9 %
Celkem hlasovalo 1179 čtenářů.

Reklama