Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Derby rozštípli granátníci i navrátilec po 13 měsících

Klíč od Prahy na pár měsíců ztratili, v pravou chvíli si ho ovšem berou zase zpátky. Sešívaní se na rivala lépe připravili a nachystali mu porážku, která je pro Spartu v bitvě o titul fatální. Hned pět aktérů derby v poměru čtyři ku jedné figuruje v ideální sestavě 24. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Čtyři hráče dodala Slavia, ostatní kluby po jednom.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 24. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Plzeň výhrou ve Zlíně hodila sešívaným rukavici, Slavia ji ovšem opět zdárně zvedla a derby ovládla. Slovácko ukončilo jarní neporazitelnost Teplic a dotáhlo se na Baník. Zásadní události určily složení sestavy 24. kola.

Roman Valeš (Bohemians 1905, 1x v sestavě kola)

Klokani si v sezoně moc nevyskakují, každý bod je pro ně cenný. Jeden si přivezli z Olomouce především díky svému brankáři. Dvě minuty před koncem prvního poločasu měla Sigma výhodu pokutového kopu, Valeš však vystihl Zmrzlého úmysl a pokus k levé tyči chytil.

Alexander Bah (Slavia, 4x)

Jak autor prvního gólu v Edenu trefně popsal, dánský obránce vyslal před branku strašný granát, jemuž pak už jen stačilo nastavit hlavu... Již dříve vybídl podobným centrem ke skórování Sora, tehdy ještě brankář Holec odolal.

Šťastný David Hovorka. Takhle nějak jsem si návrat představoval, děkuju všem!Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

David Hovorka (Slavia, 1x)

Velký příběh muže, jehož kariéru komplikují dlouhodobá zranění. Tentokrát nekopal celých 13 měsíců. Stačil však jeden středeční modelový zápas, aby se v nouzi rovnýma nohama vrhl do derby. Ani jednou nechyboval, jím řízená obrana soupeři nic nedovolila.

Martin Vitík (Sparta, 1x)

Defenzivy měly v bitvě o Prahu nad útočníky navrch, žádný velký ohňostroj šancí tudíž nebyl k vidění. K nejlepším hráčům Sparty patřil spolehlivý mladý stoper. V soubojích obstál a snažil se také vyvážet míče a konstruktivně je rozehrávat.

David Jurásek (Slavia, 1x)

Krajní obránci patřili k nejlepšímu, co červenobílí v derby nabídli. Nedávná posila z Boleslavi stíhala všechno, zmařit Haraslínovu šanci, trefit tyč i vytvořit příležitost Teclovi. Jurásek je silný, rychlý, navíc technicky vyspělý, je obrovským příslibem.

I když to bylo nízko, dal jsem tam palici. Nohou bych to asi netrefil, přiznává Ondřej Lingr.Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

Christian Frýdek (Liberec, 3x)

Během pátečního večera se objevil na televizních obrazovkách jako host Karla Šípa ve Všechnopárty, v sobotu už úřadoval v Ostravě. Pro Baník byl největší ofenzivní hrozbou Slovanu, svůj výborný výkon korunoval přihrávkou na vyrovnávací gól.

Ondřej Lingr (Slavia, 6x)

Čiperný záložník si pěstuje paradoxní statistiku. Zatímco na gól v ligové sezoně ještě nepřihrál ani jednou, sám už jich vstřelil 11! Právě nečekaný nejlepší střelec Slavie se v derby postaral o vítěznou trefu, jeho hlavička před přestávkou zasadila rivalovi zásadní ránu.

Cheick Conde (Zlín, 1x)

Ševci byli proti Plzni minimálně prvních 30 minut lepší, měli lepší pohyb a větší důraz, což ztělesňoval hlavně jejich bojovník ze středu pole. S jeho pomocí dostal Zlín favorita do úzkých, ale nakonec zase nezískal ani bod.

Polského rozhodčího chválily po derby Sparta i Slavia.Video: Sport.cz

Cadu (Pardubice, 1x)

Docela pech, třikrát vést a třikrát inkasovat vyrovnávací gól... Východočeši získali jen bod, jejich Brazilec nicméně podal proti Jihočechům parádní výkon. Na první gól nahrál Solilovi, dvacet minut před koncem proměnil pokutový kop.

Jean-David Beauguel (Plzeň, 5x)

Na začátku jara ho zbrzdilo zranění, přišel o vedení v tabulce střelců. Jakmile však má na mušce Zlín, ožívá. Francouzský kanonýr svůj bývalý klub nešetří, dal mu už pátý gól. Jeho trefa byla klíčová, ještě do přestávky jí nastartoval obrat ve skóre.

Rigino Cicilia (Slovácko, 2x)

Tepličtí na jaře ožili, už nejsou tak snadnou kořistí jako na podzim. Tým z Uherského Hradiště si ovšem na Stínadlech došel pro tři body. První výhru venku od října mu trefil urostlý útočník z Curacaa, v 55. minutě rozhodl důrazem a přesnou hlavičkou.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 24. kola?
Roman Valeš (Bohemians 1905)
1,9 %
Alexander Bah (Slavia)
4,2 %
David Hovorka (Slavia)
49,8 %
Martin Vitík (Sparta)
6,2 %
David Jurásek (Slavia)
12,6 %
Christian Frýdek (Liberec)
2,4 %
Ondřej Lingr (Slavia)
4,9 %
Cheick Conde (Zlín)
1,4 %
Cadu (Pardubice)
1,3 %
Jean-David Beauguel (Plzeň)
11,6 %
Rigino Cicilia (Slovácko)
3,7 %
Celkem hlasovalo 1495 čtenářů.

Reklama