Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Drsná bitva o titul jen pro statečné, kanonýrův hattrick

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jde o přímý souboj o titul, krása pro diváky jde stranou. V Edenu se znovu potvrdilo, že v českých podmínkách je šlágr válkou, kterou zvládnou jen stateční a otrlí. Čtyři aktéři utkání druhého s prvním figurují v ideální sestavě 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodaly Plzeň, Slavia, Jablonec a Olomouc. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Dvě proměněné penalty určily smír ve šlágru celé nadstavby, dělba bodů tak dál udržela v čele tabulky Plzeň o dva body před Slavií. Sparta jako třetí vzadu střetu lídrů nevyužila, doma s Hradcem také jen remizovala. Slovácko velkým obratem proti Baníku potvrdilo, že na Moravě nemá konkurenci. Zásadní události skupiny o titul výrazně promluvily do složení sestavy 2. kola nadstavby.

Patrik Vízek (Hradec Králové, 1x v sestavě kola)

V samostatné české éře ještě Votroci na Letné ani jednou nezabodovali, ve všech předchozích 15 případech tam prohráli. Především svému gólmanovi teď děkují, že jedno velké tabu padlo.

Alexander Bah (Slavia, 6x)

Nastalé vřavy se fyzicky vyspělý borec nezalekl. Naopak, hráči soupeře od něj párkrát odletěli jako pápěrky. Z kraje hřiště tradičně opět podporoval ofenzivu sešívaných.

Lukáš Hejda (Plzeň, 7x)

S kapitánskou páskou na rukávu dovedl Viktorii k remíze, která ji hodně přibližuje k senzačnímu titulu. Na zkušeném obránci je vidět, že po odchodu dřívějších opor již zcela převzal roli jednoho z lídrů týmu.

Jakub Martinec (Jablonec, 1x)

Skupina o záchranu je černou můrou klubu, který byl až dosud zvyklý hrát o poháry. Výhra nad Karvinou může být klíčová, již na konci úvodní čtvrthodiny si vítězný gól připsal jablonecký stoper.

Miloš Kratochvíl (Jablonec, 1x)

Severočeši vyhráli po 11 zápasech a poprvé s novými trenéry Jiřím Vágnerem a Tomášem Čížkem, kteří nahradili v týdnu odvolaného Petra Radu. Opřít se mohli také o důrazného záložníka.

Tomáš Holeš (Slavia, 4x)

Několikrát už zazářil v reprezentaci či evropských pohárech, jako by byl pro velké zápasy dělaný. Také v řežbě o titul byl ústřední postavou sešívaných, až do poslední chvíle držel svůj výkon na maximu.

Lukáš Kalvach (Plzeň, 3x)

Nenápadný válečník už dávno patří k základním stavebním kamenům Viktorie. Drží střed hřiště, v Edenu také předvedl, jak dobře umí rozehrát standardní situace.

Ondřej Zmrzlý (Olomouc, 3x)

Sigma ve skupině o umístění hladce prošla přes Liberec do finále. Její křídelník u Nisy ještě do přestávky pojistil náskok z domácího prostředí a zaznamenal vítěznou trefu.

Vachtang Čanturišvili (Zlín, 1x)

Ševcům zbývá už jen poslední krok, aby si zajistili setrvání v nejvyšší soutěži. Teplice porazili jasně třemi góly ještě do přestávky, k hladké výhře je nasměroval především legionář z Gruzie.

Václav Jurečka (Slovácko, 7x)

Nebyl úplně fit, usedl jen na lavičku. Za nepříznivého stavu 0:1 po poločase však na hřiště musel, nasázel Baníku hattrick, pojistil týmu evropské poháry a sobě posun do čela tabulky střelců s bilancí 17 branek.

Antonín Růsek (Olomouc, 1x)

Nedávná výhra nad Spartou dala Hanákům křídla, v závěru sezony se jim daří. Vítězství v Liberci podpořil také útočník, jehož trefa pojistila výhru v odvetě i postup.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 2. kola nadstavby?
Patrik Vízek (Hradec Králové)
8,4 %
Alexander Bah (Slavia)
3,1 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
44,5 %
Jakub Martinec (Jablonec)
1,4 %
Miloš Kratochvíl (Jablonec)
0,5 %
Tomáš Holeš (Slavia)
6,5 %
Lukáš Kalvach (Plzeň)
1,3 %
Ondřej Zmrzlý (Olomouc)
1,9 %
Vachtang Čanturišvili (Zlín)
2,4 %
Václav Jurečka (Slovácko)
27,7 %
Antonín Růsek (Olomouc)
2,3 %
Celkem hlasovalo 784 čtenářů.

Reklama