Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Hložkovo dělo na rozloučenou, Puškáč se trefil čtyřikrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nešťastníky ještě čeká baráž, pro ostatní byl víkend loučením s klubovou sezonou. Mistrovská Plzeň si užila korunovaci, v Edenu bylo k vidění již čtvrté soutěžní derby v ročníku. Sparta si vedla lépe, hned tři její hráči figurují v ideální sestavě 5. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce dodalo také Slovácko, dva Plzeň. Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl hráčem kola.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 5. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

O titulu se rozhodlo již ve středu, o konečném umístění bylo jasno. Viktoria přesto zvládla oslavy a před korunovací porazila Baník. Sparta se výhrou na Slavii naladila na finále pohár, stejně jako Slovácko vítězstvím nad Hradcem Králové. Zásadní události skupiny o titul výrazně promluvily do složení sestavy 5. kola nadstavby.

Jakub Markovič (Pardubice, 2x v sestavě kola)

Východočeši ve skupině o záchranu zvítězili v Teplicích 2:0 a definitivně se udrželi v nejvyšší soutěži. Hosté se opět mohli spolehnout na mladého hosta ze Slavie, který měl v závěru sezony stabilní formu.

Stanislav Hofmann (Slovácko, 3x)

Finalista poháru šetřil několik opor, přesto utkání s Votroky bezpečně zvládl. Domácí stoper řídil obranu s přehledem, hosté se ani jednou gólově neprosadili. Navíc vybojoval pokutový kop.

Eduardo Santos (Plzeň, 3x)

Host z Karviné byl povedenou posilou na poslední chvíli. V obraně mohl nastoupit kdekoli, bylo na něj spolehnutí. Také proto si mohl vzít po duelu s Baníkem na podium buben a udat tón mistrovským oslavám.

Dávid Hancko (Sparta, 8x)

Konec sezony přikoval Letenské pod těžkou deku. Slovenský obránce si jako jeden z mála držel vysoký standard. Obstál i v Edenu, navíc po Karabcově rohu oslovil asistencí skórujícího Čvančaru.

Michal Kohút (Slovácko, 2x)

Byl hodně vidět. Mohl otevřít po rohu skóre, ale zblízka ještě minul. Po Ljovinově přihrávce si vedl lépe, zpracoval si míč a utěšenou ranou ze 16 metrů vymetl horní růžek hradecké brány.

Lukáš Sadílek (Slovácko, 3x)

Pomohl domácím ovládnout střed hřiště, po penaltě už hru kontrolovali a druhý poločas byl v jejich režii. V generálce na finále poháru se zařadil mezi muže zápasu.

Jan Sýkora (Plzeň, 5x)

Začátkem sezony kopal za Lech Poznaň, koncem srpna zamířil na hostování do Plzně. Šlo o vydařený tah Viktorie, český univerzál si teď během pár dnů připsal dva tituly. Český i polský, dva už má se Slavií.

Ewerton da Silva (Mladá Boleslav, 6x)

Kdyby nepohrdl penaltou, mohl si připsat další hattrick. Minelu každopádně napravil dvěma trefami a v odvetě finále o umístění stanovil konečnou remízu, která Středočechům k zisku milionové prémie stačila.

Tomáš Čvančara (Sparta, 2x)

Byl vyhlášen hráčem zápasu, co víc si může útočník v derby přát. V Edenu otevřel dorážkou po rohu skóre, svou aktivitou a pohyblivostí navíc dělal obraně sešívaných problémy i v dalších situacích.

David Puškáč (Bohemians, 1x)

Nevíte, co znamená Pyrrhovo vítězství? Zeptejte se v Ďolíčku... Útočník nasázel Karviné čtyři góly za zápas, mohl být oslavovaným hrdinou. Klokani však přesto baráži neunikli, nevídaná kanonáda jedince už jim nepomohla.

Adam Hložek (Sparta, 7x)

Smáli se mu, že sešívaným ještě nikdy gól nedal. Před přímým kopem se tak pohádal o balon, dělovkou ho narval pod břevno a derby rozhodl. Jelikož má zmizet v zahraničí, šlo o stylové loučení s českou ligou.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 5. kola nadstavby?
Jakub Markovič (Pardubice)
1,1 %
Stanislav Hofmann (Slovácko)
0,7 %
Eduardo Santos (Plzeň)
22,3 %
Dávid Hancko (Sparta)
1,9 %
Michal Kohút (Slovácko)
0,5 %
Lukáš Sadílek (Slovácko)
3,6 %
Jan Sýkora (Plzeň)
1,4 %
Ewerton da Silva (Mladá Boleslav)
0,8 %
Tomáš Čvančara (Sparta)
0,7 %
David Puškáč (Bohemians)
12,5 %
Adam Hložek (Sparta)
54,5 %
Celkem hlasovalo 1053 čtenářů.

Reklama