Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Kanonýr Lingr zachráncem, trefil se i další reprezentační nováček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marodka v národním týmu je veliká, trenér Šilhavý hledá nové tváře, které v baráži o postup na mistrovství světa osvědčené opory nahradí. Tahouni Slavie i Sparty se před odjezdem na sraz o víkendu v domácí soutěži trefili, oba nováčci tak figurují v ideální sestavě 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodaly Slavia, Sparta, Zlín a Karviná.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 26. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Plzeň zastavila svůj vítězný marš, v Jablonci jen remizovala. Slavia její ztráty využila, doma nejtěsnějším rozdílem porazila České Budějovice. Sparta uspěla v Mladé Boleslavi, což pro ni bylo vůbec první jarní vítězství venku. Zásadní události určily složení sestavy 26. kola.

Jan Hanuš (Jablonec, 3x v sestavě kola)

Radův tým sice hraje o záchranu, také lídr tabulky se však ujistil, že na Střelnici se jen tak nevyhrává. Jablonecký brankář rozjetou Viktorii zastavil, pohlídal si čisté konto.

Jan Král (Hradec Králové, 2x)

Votroci se s trochou nadsázky sami hrozí, že se znovu vrátili do skupiny o titul... Nováček si každopádně výhrou v Teplicích hodně pomohl, o vítěznou trefu se postaral stoper.

Martin Vitík (Sparta, 2x)

Nejmladší letenský stoper v poslední době zdárně léčí letité problémy Sparty ve středu obrany. V Mladé Boleslavi navíc jako přidanou hodnotu nabídl po Dočkalově rohu svůj první ligový gól.

Tomáš Holeš (Slavia, 3x)

Když se někde v defenzivní linii nedostává personálního obsazení, šup tam s universálem, on si poradí. Proti Jihočechům s přehledem zvládl stopera a dost možná tak dal návod i reprezentaci, které se obrana rozsypala.

Jakub Janetzký (Zlín, 1x)

Ševci si na Pardubicích smlsli. Janetzký měl prsty ve všech třech jejich prvních gólech, jeden dal sám a u dvou si připsal asistenci. Zlín ztrácí na prostřední skupinu tři body.

Lukáš Sadílek (Slovácko, 2x)

Tým z Uherského Hradiště si v Ďolíčku upevnil čtvrtou příčku a ve svém důsledku se postaral o odchod trenéra Klusáčka z vršovické lavičky. Právě Sadílkova vítězná trefa zřejmě byla pro vedení Bohemians poslední kapkou...

Modou Ndiaye (Karviná, 1x)

Šok kola? Jednoznačně vítězství beznadějně posledního týmu tabulky v derby na půdě Baníku! Senegalský záložník byl ve středu hřiště skvělý, posbíral snad všechny odražené balony.

Ladislav Krejčí mladší (Sparta, 2x)

Přebírá stále větší díl odpovědnosti, pro mužstvo v rudých dresech se už dávno stal klíčovou postavou. Když mu kapitán Dočkal v závěru předal pásku, novopečený reprezentant jistil výhru gólem po Höjerově rohu.

Ondřej Lingr (Slavia, 7x)

Sešívaný kulomet ze zálohy pálí dál! Vzal si na starost jedinou trefu utkání s Českými Budějovicemi, která byla pro čerstvě povolaného reprezentanta již 12. v ligové sezoně, z toho sedmá vítězná...

Rafiu Durosinmi (Karviná, 2x)

Hrdina úvodní jarní výhry na Slavii se znovu připomněl v další senzační partii. Útočník z Nigérie si v Ostravě připsal vítězný gól a u dalšího ještě asistoval. Byl aktivní, běhavý, nekompromisní.

Vukadin Vukadinovič (Zlín, 2x)

Vyhlášenému rychlonožkovi při návratu do Zlína připadla nevděčná role, pomoci zacelit mezeru po kapitánovi Poznarovi, který odešel do Polska. Dva góly Pardubicím jsou střeleckým počinem víkendu.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 26. kola?
Jan Hanuš (Jablonec)
2,6 %
Jan Král (Hradec Králové)
2,1 %
Martin Vitík (Sparta)
34,5 %
Tomáš Holeš (Slavia)
7,4 %
Jakub Janetzký (Zlín)
1,6 %
Lukáš Sadílek (Slovácko)
3,9 %
Modou Ndiaye (Karviná)
4,5 %
Ladislav Krejčí mladší (Sparta)
2,7 %
Ondřej Lingr (Slavia)
32,9 %
Rafiu Durosinmi (Karviná)
1,8 %
Vukadin Vukadinovič (Zlín)
6 %
Celkem hlasovalo 814 čtenářů.

Reklama