Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Šlágry patřily statečným, ligu zpestřují zbojníci

Praha

Superneděle zamíchala tabulkou. Dva šlágry za sebou nabídly velké emoce, jak už to v duelech nesmiřitelných rivalů bývá. Klíčové duely rozhodovali především trpěliví a odvážní, kteří se samozřejmě objevují také v ideální sestavě 13. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce v jedenáctce má Slovácko, po dvou Baník a Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 13. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Největší tahák víkendu v Edenu byl spíš jen válkou, ani trenér vítězů Trpišovský nad jeho úrovní neplesal. Slavia nakonec až trojnásobného oslabení Plzně využila, vítězný gól si připsal čiperný Lingr. Oslabené Viktorii nestačil ani statečný výkon kapitána Hejdy.

Sparta nechala body po remíze v Ostravě. Baník podržel chycenou penaltou exsparťanský brankář Budinský, důležitý gól si připsal Buchta. Letenští se na podzim mohou spolehnout na Peška a ofenzivu opět výrazně podpořil obránce Hancko.

Spartu již předstihlo třetí Slovácko, které v roli moravských zbojníků střádá rekordní klubový bodový zisk. Výrazně se prosadilo i v Olomouci, formu chytá útočník Cicilia a vysoký standard si drží obránci Kalabiška a Reinberk.

Zvedá se Mladá Boleslav, proti Hradci Králové si gól a asistenci připsal Dancák. Výhry se konečně dočkal i Zlín, Jihočechům dal vítězný gól Tkáč.

Sestava 13. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Budinský (Ostrava) - Kalabiška (Slovácko), Hejda (Plzeň), Hancko (Sparta), Reinberk (Slovácko) - Lingr (Slavia), Tkáč (Zlín), Dancák (Mladá Boleslav), Buchta (Ostrava) - Pešek (Sparta), Cicilia (Slovácko).

Reklama