Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Spartu držel čaroděj, Slavii zachraňoval bojovník z lavičky

Praha

Návrat z pohárové scény nevyšel pražským S podle představ. Sešívaní ztratili body na jihu Čech, Letenští stáli doma na pokraji porážky. V brance však měli čaroděje, který je několikrát výrazně podržel a dal jim prostor pro konečné vítězství. Neprůstřelný gólman nechybí v ideální sestavě 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce v jedenáctce má vedoucí Plzeň, dva Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Jihočeši se vytáhli, brzy nad favoritem vedli o dva góly. O jeden se postaral také obránce Havel. Sešívaní se po přestávce zvedli, bojovnost zvýšil náhradník Kuchta a získali aspoň bod. Sparta se trápila doma, boleslavský Ewerton a spol. jí dělali velké problémy. V brance Pražanů se ovšem zaskvěl Nita, takže Hložek v závěru nastavení stihl obstarat vítěznou trefu.

Plzeň si hýčká vedoucí příčku a Jablonec tentokrát rozstřílela. Kanonádě velel dvougólový Kopic, skvělý podzim prožívají Řezník a Mosquera. Šťastnou výhrou nad Bohemians se v popředí udrželo také Slovácko, jehož obranu řídil zkušený Kadlec.

Olomouc neuspěla v Liberci, jemuž se vyplácí návrat mazáka Gebre Selassieho. Nad plán mašíruje hradecký nováček, Dvořák dal Teplicím dva góly.

Sestava 12. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Nita (Sparta) - Řezník (Plzeň), Havel (České Budějovice), Kadlec (Slovácko) - Kopic (Plzeň), Gebre Selassie (Liberec), Mosquera (Plzeň), Ewerton (Mladá Boleslav) - Dvořák (Hradec Králové), Hložek (Sparta), Kuchta (Slavia).

Reklama