Hlavní obsah

Sezonu nezačali dobře, fanoušci je zatím drží. Nejlepší atmosféra, kvituje sparťanský mazák

Nebyli si jistí, jak fanoušci zareagují na tři úvodní soutěžní zápasy bez výhry. Obavy však byly zbytečné, fotbalisté pražské Sparty jsou zatím reakcí publika příjemně překvapeni. „Neuvěřitelná atmosféra. Klobouk dolů! Bylo to tak už při domácích zápasech s Libercem a Vikingy. Paradoxně za dva roky, kdy jsem tady, je atmosféra nejlepší. I když jsme sezonu nezačali dobře,“ děkuje fanouškům zkušený záložník David Pavelka po vítězném utkání s Olomoucí (2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka, Dávid Hancko, Michal Sáček a Jakub Jankto ze Sparty Praha po utkání s Olomoucí.

Článek

Věkem i zkušenostmi už český internacionál v kabině patří mezi mazáky. Jedenatřicetiletého Davida Pavelku trápily už na konci minulé sezony zdravotní problémy, potýkal se s nimi i v letní přípravě.

Teď je zpátky, poprvé od konce dubna nastoupil v základní sestavě.

„Bylo to samozřejmě náročné. Když jsem teď párkrát byl na lavičce, tak jsem ještě neměl dost natrénováno. Trenéři mě brali hlavně kvůli tomu, abych byl s týmem, měl zápasový pocit. Za to jsem hrozně rád a vážím si toho. I když se nedařilo. Ale prostě jsem to prožíval s klukama," líčí pro sparta.cz.

„Samozřejmě to ještě není ideální a potřebuju dotrénovat, ale jsem rád, že jsem mohl hrát od začátku a že jsme hlavně zápas zvládli za tři body," dodává Pavelka.

Stejně jako v Českých Budějovicích, také proti Olomouci udržela Sparta čisté konto. Sigmu dokonce nepustila k jediné střele na bránu.

Hodnotíme Jakuba Jankta jako posilu Sparty v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Těší to hlavně kvůli tomu, že jsme navázali na výhru v minulém zápase, který třeba nebyl herně tak dobrý, ale byl vítězný. Tentokrát jsme to chtěli ještě vylepšit herním stylem. Myslím, že se zase o kousek posunul," pochvaluje si.

„Jsou tam vidět principy, na kterých pracujeme. Chceme být silní na míči, ale chtěli bychom být ještě nebezpečnější dopředu. Samozřejmě to čistým kontem vždycky začíná. Když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. To je vždycky priorita," zdůrazňuje Pavelka.

Reklama

Související témata: