Hlavní obsah

Škatulata ve vedení Sparty. Klub má nového generálního ředitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v pátek vystupoval na 25. Valné hromadě FAČR v roli generálního ředitele fotbalové Sparty a žádal asociaci o větší komunikaci ohledně stavby nového stadionu na Strahově. Od července však Františka Čupra střídá na pozici Tomáš Křivda, dosavadní člen představenstva. Klub o změně informoval na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Brian Priske, kapitán týmu Ladislav Krejčí mladší, sportovní ředitel Tomáš Rosický a už bývalý generální ředitel František Čupr přicházejí na tiskovou konferenci před startem sezony 2022/2023. Ilustrační foto.

Článek

Čupr ve strukturách klubu zůstává, bude výkonným místopředsedou představenstva. „Nebudu součástí běžné denní agendy, která souvisí s chodem klubu. Budu se však intenzivně věnovat povinnostem, které se týkají zastupování Sparty navenek," vysvětluje v klubovém prohlášení Čupr.

„Budu také trávit čas spoluprací s Tomášem Rosickým a Petrem Hrdličkou při transferových jednáních, chci se ještě více věnovat oblasti rozvoje sportovní infrastruktury Sparty, zaměřím se na vztahy s vrcholnými představiteli UEFA, mojí ambicí je častější setkávání se na půdě LFA a intenzivnější komunikace se zástupci ostatních českých klubů," dodává muž, jenž do funkce generálního ředitele nastoupil v roce 2018.

Na pozici nově nastupuje Tomáš Křivda, který se do managementu Sparty vrátil v roce 2020 po tříleté odmlce. Dříve zastával post ředitele marketingu, po návratu dostal na starosti komerční úsek, kde se staral o sponzoring, marketing, klubové areály, bezpečnost a další věci. Na vedení úseku by se měl podílet i nadále.

Generální ředitel fotbalové Sparty František Čupr o novém stadionu a zájmu o derby se SlaviíVideo: O2 TV Sport

„Mojí vizí je navázat na práci Františka Čupra a společně s kolegy pokračovat v rozvoji klubu, kterému od dětství fandím. Cítím to jako závazek a odpovědnost vůči klubu, fanouškům, obchodním partnerům a velmi výrazně pak i ke kolegům," říká Křivda, který v klubu začínal v rámci studentské stáže v roce 2005.

„Tomáš Křivda měl i do této doby na starosti největší část provozu, díky tomu nyní logicky postupuje do pozice CEO. Pro mě je důležité, že jsme schopni posouvat Spartu s využitím interních lidských zdrojů," konstatuje Čupr.

Sportovní úsek nadále povede sportovní ředitel Tomáš Rosický. Směrem k A-týmu bude jeho nejbližším spolupracovníkem Tomáš Sivok, hlavním skautem Jiří Rosický, ředitelem úseku mládeže byl nedávno jmenován Vítězslav Lavička a manažerem akademie se stává od prvního července Oldřich Šmerda. Na vedení Sparty v běžném provozu a na ekonomickém řízení klubu se bude nadále podílet finanční ředitel a člen představenstva Jakub Urbaník.

Reklama