Hlavní obsah

Skvělá zkušenost, zápas měl koule. Kladrubský hodnotil derniéru na lavičce Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctidenní epizoda je u konce, Jiří Kladrubský společně se svým kolegou Jiřím Lerchem uzavřel nedlouhou trenérskou misi na jihu Čech. Vedení Českých Budějovic totiž brzy převezmou Tomáš Zápotočný a Marek Nikl, tedy muži, kteří během podzimní části sezony koučovali druholigovou Příbram. „Dobrá zkušenost, jen mě to utvrdilo, že chci jednou být trenérem,“ hodnotil krátké působení na lavičce prvoligového celku Kladrubský po prohře Dynama se Spartou 0:1.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Českých Budějovic Jiří Kladrubský.

Článek

Kladrubského svěřenci se sice nevzepřeli papírovým předpokladům a nedokázali obrat favorizovanou Spartu o body, herně ale rozhodně nezklamali. „Klukům nelze nic vytknout. Jsem hrdý na práci, kterou dnes odvedli," chválil Kladrubský i přes fakt, že Dynamo odešlo s prázdnou.

36letý bývalý fotbalista ocenil hlavně atmosféru, která panovala mezi hráči během jeho krátkého působení v roli kouče. „Byli jsme živí na hřišti i na lavičce, jako jeden tým, a to mám rád. I tenhle zápas měl koule, zklamaný jsem jen z výsledku," hodnotil bývalý středopolař, který během hráčské kariéry několik let nastupoval právě i v dresu Sparty.

Jeho kolega Jiří Lerch na těsnou prohru nahlížel také veskrze pozitivně. „Sparta má obrovskou kvalitu a my jí byli důstojným soupeřem i přes to, že jsme dohrávali bez vyloučeného Čavoše. S osudem utkání jsme se snažili něco udělat, což nám bohužel nevyšlo, ačkoliv jsme si vytvořili nějaké náznaky šancí," mrzelo Lercha.

Trenérské duo tak své prvoligové působení v Budějovicích končí s bilancí jedné výhry a jedné porážky a brzy by je měli nahradit Zápotočný s Niklem, jejichž přesun na jih potvrdil i web Příbrami, lídra druhé ligy a jejich dosavadního zaměstnavatele.

Čeká se tak jen na oficiální vyjádření jihočeského klubu, který podzimní část soutěže zakončí za týden pohárovým soubojem s Hradcem Králové – a to by již roli koučů měla plnit dvojice přivedená od Litavky.

Reklama

Související témata: