Hlavní obsah

Skvělý Matoušek na dálku pomohl svojí Slavii. Věřím, že titul získá co nejdřív, doufá příbramský šikula

Příbram

Ligový lídr překvapivě padl ve Zlíně (0:1), díky svému útočníkovi v dresu Příbrami však z jeho náskoku ubyl pouze bod. Slávista Jan Matoušek, který u Litavky na jaře hostuje, vstřelil v nedělním utkání gól Plzni, zařídil jím remízu 1:1. Sešívaní tak mají na obhájce stále solidní čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Matoušek, který na jaře hostuje v Příbrami.

Článek

„Můj gól je o to cennější, že obral Plzeň. Kdybychom prohráli, Slavia by vedla už jen o dva body. Slavii sleduju, když můžu, chodím na její domácí zápasy. Jsem rád, že jsem jí na dálku pomohl. Věřím, že titul udělá co nejdřív," prohlásil Matoušek po nedělním utkání v Příbrami.

Dvacetiletý šikula se po letním přestupu do Slavie neprosadil do základní sestavy. V zimě přišel rozumný krok, a sice návrat k Litavce na půlroční hostování. Aby měl herní praxi a mohl se dál rozvíjet. Jde mu to náramně, v neděli proti Viktorii byl nejlepší na hřišti. Poklonu mu vysekl i trenér Plzně Pavel Vrba. „Jeden hráč soupeře převýšil všechny naše ofenzívní hráče. Matoušek už Příbram převyšuje, myslím, že od nové sezony v ní už nemá co dělat. Je to hodně zajímavý hráč," uvedl Vrba.

Matoušek v závěru prvního poločasu zkušeně vyřešil brejkovou situaci. Ačkoli pálil z úhlu, trefil se přesně ke vzdálenější tyči. „Kdybych si míč líp zpracoval, asi bych se rozhodoval, kam vystřelím. Ale jak mi utekl do strany, bylo ložený, jak zakončím," culil se Matoušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek z Příbrami během utkání s Jabloncem.

Kromě gólu se blýskl několika dalšími průniky, které mohly skončit brankou. „Až se Matoušek zklidní ve finální fázi, bude hráčem na mezinárodní scénu. Kdyby další tři situace vyhodnotil líp, mohli jsme vytěžit víc než bod," řekl kouč Příbrami Roman Nádvorník.

Středočechy může těšit, že jako jediní s Plzní v této sezoně neprohráli. Na podzim v Doosan Areně uhráli stejný výsledek jako nyní. „S nejlepšími týmy dokážeme hrát vyrovnaně, se Spartou jsme zvládli také dvě remízy," doplnil Matoušek. Svojí brankou pomohl nejen Slavii, nýbrž i Středočechům, které čeká tvrdý boj o záchranu. „Bod s Plzní je pro nás cenný, chceme se před nadstavbou dostat aspoň na třinácté místo. Porveme se o něj za týden v Teplicích," podotkl Matoušek.

Proti Příbrami však šly výsledky z jiných stadionů. Předposlední Karviná vyhrála na Spartě, Bohemians 1905 zase porazili Jablonec. „Spíš mě mrzí, že bodovala Bohemka, chceme se dostat na třináctou příčku. V našem případě je totiž obrovský rozdíl, jestli v nadstavbě budeme hrát třikrát doma a dvakrát venku nebo naopak. Když ale navážeme na domácí výkony proti Opavě a nyní Plzni, neměli bychom do baráže spadnout," věří Nádvorník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články