Hlavní obsah

Slavia fandí Spartě, neuvěřitelné! Hned úvodní kolo po restartu může být zásadní

Praha

Sobotní dohrávka v Teplicích byla ochutnávkou. Po ní zažije nejvyšší fotbalová soutěž plnohodnotný restart v úterý a ve středu kompletním programem 25. kola. Jakkoliv se po dlouhé přestávce dostane patřičná pozornost všem duelům, jeden z nich přece jen nad ostatními vyčnívá. Sparta bude na Letné hostit Viktorii Plzeň, která na půdě tradičního rivala zahajuje stíhací jízdu za vedoucí Slavií. Mírnými favority bookmakerů jsou Západočeši.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hořava z Viktorie Plzeň a Petr Ševčík ze Slavie Praha.

Článek

Němci byli první, Češi a Maďaři se k nim o víkendu zařadili mezi první trojku v Evropě, která restartovala své ligové soutěže.

Zájem o zápasy po tak dlouhé pauze je mimořádný, což už konečně ukázala i dohrávka v Teplicích.

„Vzhledem k tomu, že bylo zrušeno hokejové MS, skončila Tipsport extraliga, nebudou tenisové grandslamy ani fotbalové EURO, je restart nejvyšší domácí fotbalové soutěže sázkařskou událostí jara," zdůrazňuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Náběry u jeho kanceláře již den před sehráním kompletního ligového kola atakovaly hranici 40 milionů korun. „Takové náběry? Před měsícem ještě naprosté sci-fi," připouští bookmaker.

„Podle všeho to vypadá, že fanoušci se do sázek vrhli naplno. Na dohrávku Teplice - Liberec si vsadili téměř 3 miliony korun. Pro srovnání, na odložené utkání, které se mělo odehrát 11. března, bylo vsazeno necelého půl milionu korun," přidává se Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Letenští dostali ještě jednu šanci

Těžko soudit, jak dlouhá pauza ovlivní samotné dění na trávníku. Pokud jde o šlágr Sparty s Plzní, rozdíl necelých tří desetin ve prospěch Viktorie je minimální. Mnohem jasnější je názor sázkařů, kteří ze 70 % věří Plzni, po 15 % pak shodně připadá na remízu a vítězství Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Jakub Brabec z Viktorie Plzeň zdraví Davida Lischku ze Sparty Praha.

„Jsem opravdu zvědav, jak se všechny týmy s návratem po vynucené pauze popasují. Sparta dostala šanci se ještě jednou nadechnout a pokusit se zachránit sezonu. Přípravné zápasy ukázaly, že minimálně v ofenzivě to Letenským šlape. V zadních řadách ale stále zůstávají zranitelní," poznamenává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Viktoria by si po znamenitém začátku jara přestávku nejspíš odpustila, přesto nepředpokládám, že by ji nějak negativně poznamenala. Na straně domácích zůstává mnoho otazníků a pohled na prázdné ochozy jim také nepřidá. Hosté jsou pod koučem Guľou konsolidovanější a na Letné minimálně neprohrají," očekává Hanák.

A titul...? Obhájci jasně vedou!

Po podzimu suverénní Slavia o část náskoku přišla, když se Plzni dařilo v únoru a rovněž nyní znervózňuje sešívané svými výsledky v přípravě.

Kurz na mistra ligy 1,14:1 ale stále jasně hovoří pro obhájce z Edenu. Na Viktorii je v nabídce kurz 5:1. Sázkaře začal kurz na Plzeň lákat, ale stále je to jen pětina ve srovnání s náběry na Slavii. V tomto směru Plzeň Slavii zatím nedohání.

„Možná zásadní bude hned úvodní kolo. Pokud Slavia přehraje Mladou Boleslav a Plzeň ztratí body na Spartě, budou sešívaní 5 kol před koncem základní části s náskokem 11 bodů zase v pohodě," soudí Urbanec.

Plzeň ale bude podle bookmakerů na Letné mírným favoritem. „Možná budou v Edenu rádi i za remízu. Slavia fandí Spartě, neuvěřitelné," připomíná paradoxní situaci bookmaker.

Reklama