Hlavní obsah

Slavia hlásí další posilu. Přivedla senegalského útočníka Sy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Slavia má třetí zimní posilu. Po záložníkovi Petru Hronkovi a krajnímu bekovi či záložníkovi Davidu Pechovi dotáhla příchod senegalského útočníka Babacara Sy. Dvaadvacetiletý fotbalista naposledy působil v druholigovém Táborsku. V Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2026.

Foto: Petr Končal

Senegalský útočník Babacar Sy je třetí zimní posilou Slavie.

Článek

„Babacar nás zaujal už dříve, ale chtěli jsme vidět, jestli zvládne první důležitý krok v adaptaci na český fotbal, což se mu v Táborsku povedlo. Teď ho čeká krok druhý, aby se prosadil v nejvyšší soutěži. Věříme, že do budoucna to bude pro Slavii skvělá investice," říká pro web Slavie sportovní ředitel sešívaných Jiří Bílek.

Před angažmá v druhé nejvyšší české soutěži působil Sy na africkém kontinentu. Během půl sezony v Národní lize vsítil 184 centimetrů vysoký útočník v 16 duelech pět branek.

„Jsem strašně spokojený, že jsem ve Slavii, že jsem v tak velkém klubu mohl podepsat smlouvu. Splnil se mi sen," těší se Sy na angažmá v Edenu, kde měl už v závěru minulého roku podstoupit zdravotní testy.

Slavia chtěla v zimním přestupovém okně přivést do útoku také devatenáctiletého forvarda Emmanuela Yeboaha z Kluže, ghanský útočník ale neprošel zdravotní prohlídkou. Kádr českého vicemistra by mohl podle informací Sport.cz rozšířit dvaadvacetiletý nigerijský stoper Igoh Ogbu z Lilleströmu, jedná se také o příchodu útočníka Mojmíra Chytila ze Sigmy Olomouc. Ten vypadal dlouho jako hotová věc, čekalo se, že přípravu už začne ve vršovickém klubu, jednání se však nečekaně protahují.

Druholigové Táborsko si každopádně lebedí, že se transfer s vicemistrem uzavřel. Už v minulosti klub uvolnil do Vršovic Abdallaha Simu, který ze Slavie zamířil do Anglie a nyní hraje nejvyšší francouzskou soutěž. "Těžko srovnávat podmínky obou transferů. Není to jednoduché, když je na druhé straně kolos typu Slavie. U přestupu SImy jsem nebyl a věřím, že tehdejší vedení udělalo maximum, ocenil bych jeho práci. Já mohu hodnotit současnost a za sebe říkám, že jsme spokojení," uvedl pro Sport.cz Martin Vozábal, výkonný ředitel Silonu Táborsko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ještě v dresu Slavie Praha.

Do druholigovéo klubu jíž míří náhrada a opět je z Afriky. "Na cestě už je rychlé křídlo tmavé pleti. Může to být zase trefa, ale je jasné, že na hráče čeká nové prostředí, nová soutěž. Přípravu začínáme v pondělí, to u nás ještě nebude, ale brzy se připojí," doplnil Vozábal.

Reklama

Související témata: