Hlavní obsah

Slavia je v laufu, Trpišovský už ale vyhlíží pauzu. Ještě jeden zápas zbývá, varuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slavie si připsali na závěr ligového podzimu pohodovou výhru 4:0 na hřišti trápícího se Zlína a na druhém místě tabulky se přiblížili vedoucí Plzni na dvoubodový rozdíl. Pražané položili základ vysokému vítězství dvěma trefami už v úvodních pěti minutách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský povzbuzuje své svěřence při utkání ve Zlíně.

Článek

„Povedený začátek nám hodně pomohl," libuje si kouč Slavie Jindřich Trpišovský, který už před utkáním viděl na svých hráčích značné odhodlání a sebevědomí. „Podali jsme na výborně připraveném terénu a ve výtečné kulise velmi dobrý komplexní a koncentrovaný výkon," má radost.

Vadí mu ale, že i domácí měli docela dost střeleckých příležitostí. Žádnou ovšem neproměnili. „Bylo vidět, jak moc chtěli Zlíňané vstřelit aspoň jeden gól. Ke konci měli na trávníku hodně ofenzivních borců. Našim stoperům hrozilo vykartování, a tak byli možná trochu opatrnější. Navzdory naší hladké výhře to byl velmi zajímavý duel," míní Trpišovský, který postrádal v moravském městě Matěje Juráska. „Je lehce zraněný," vysvětlil.

Pražané už při nástupu na hřiště věděli o ztrátě vedoucí Plzně v zápase s Pardubicemi. „Nahrálo nám to. Moc jsme se tím ovšem nezabývali. Soustředili jsme se na náš výkon. Prioritní pro nás bylo odvézt si ze Zlína tři body, a to se nám podařilo," netají radost Trpišovský.

Slávisté vyhráli v nejvyšší soutěži posledních pět zápasů v řadě. „K vysoké kvalitě v ofenzívě jsme zhruba v polovině ligového podzimu přidali i vylepšenou obranu. Eliminovali jsme venkovní výpadky a postupně nám rostlo sebevědomí. Jsme rádi, že se nám dařilo se výkonnostně posouvat a z náskoku Plzně jsme něco ukrojili," těší Trpišovského.

Pro fotbalisty Slavie může být vzhledem k nárůstu formy škoda, že je ligový podzim letos u konce dřív než v předchozích sezonách. „Na druhou stranu máme za sebou pořádnou porci utkání a hodně cestování v Konferenční lize. Někteří hráči jsou zranění, jiní občas šli až na hranu bolesti. Budeme tudíž věřit, že si současné velmi dobré výkony přeneseme do jara," uvítal by trenér.

Ještě jedno soutěžní střetnutí však jeho celek na podzim čeká. Pražané v pátek nastoupí k osmifinálovému duelu MOL Cupu na stadionu druholigové Karviné. „Nesmíme nic podcenit. V Karviné přijde určitě hodně diváků, nečeká nás tam nic jednoduchého," varuje Trpišovský.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články