Hlavní obsah

Slavia koupila Neuerova dvojníka! Do Prahy hodlá vyrazit s titulem v kapse

Trnava

Jakmile se přesunul do kabiny áčka Spartaku, začali mu říkat Trnavský Neuer. Mladý gólman neskrývá, že slavný Němec z Bayernu Mnichov je jeho brankářským vzorem. „Obdivuji Manuela Neuera. Většina kluků mi říká, že jsem mu podobný. Asi i proto mám k němu blízko,“ směje se devatenáctiletý Martin Vantruba, který se od zimy stal kmenovým hráčem fotbalové Slavie.

Foto: spartak.cz,fcbayern.com

Chci být jako Manuel Neuer! Německý gólman je pro Martina Vantrubu vzorem už jen proto, že je mu nápadně podobný.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se s nástupem nového sportovního ředitele Jana Nezmara zaměřili především na perspektivní hráče. Mladý Martin Vantruba k nim bezesporu patří. Stal se první zimní posilou Slavie. V Edenu podepsal dlouhodobou smlouvu do 30. června 2022, na jaře ovšem ještě zůstane na hostování v Trnavě.

Spartak je suverénním lídrem slovenské ligy. Tabulku vede o devět bodů před Žilinou a Slovanem Bratislava.

„Na podzim jsme odehráli skvělé zápasy. Jak se říká, šli jsme od zápasu k zápasu a duely jsme jednoduše vyhrávali. Jsem rád, že můžu v Trnavě ještě zůstat a zabojovat o titul," cituje Šport.sk slova nadějného gólmana, který hodlá do Prahy dorazit s mistrovským titulem v kapse.

Slavii si omrkl už jako kluk

Eden není pro Vantrubu až takovou neznámou.

„Už jako malý jsem byl na Slavii na prohlídce a klub se mi zalíbil. Tehdy mě ani nenapadlo, že bych v něm mohl působit," usmívá se.

Přestup do Slavie vnímá jako krok vpřed.

„Samozřejmě, uvědomuji si, že v bráně bude velká konkurence. Ale jdu tam zabojovat o post jedničky. Pokud se Slavia v létě ještě posílí na brankářském postu, nic se pro mě nemění," ujišťuje Vantruba.

V Edenu již působí jeho krajané Miroslav Stoch s Jakubem Hromadou. S nimi však trnavský mladík ještě nemluvil.

„Akorát mi psal bývalý Trnavčan Ivan Schranz z Dukly. S ním už počítám při seznamování se s Prahou. Vždyť město vůbec neznám, takže k tomu asi budu potřebovat pár přátel," těší se.

Reklama

Související témata: