Hlavní obsah

Slavia přežila zlý duben, který v čele tabulky nic nezměnil

PRAHA

Je to zkrátka tutovka. Jakmile přichází duben, nastávají fotbalistům Slavie v Gambrinus lize problémy. Sezónu co sezónu na ně v tomto období sedá krize ohrožující postavení, které si celý ročník budovali. Historie se opakuje i letos, ovšem s tím rozdílem, že červenobílí dál vedou tabulku před Spartou o luxusních osm bodů. Přestože v dubnu ani jeden ze čtyř duelů nevyhráli...

Článek

Dubnová statistika víc než výmluvně vypovídá o tom, jak má Slavia na jaře dost svých problémů, ale jak je konkurence totálně neschopná toho využít a ještě ligu alespoň trochu zdramatizovat. Obhájce titulu totiž ve svém tradičně černém měsíci opět „nezklamal“ a ze čtyř zápasů uhrál jen dvě domácí remízy se Spartou a s Mladou Boleslaví, zatímco v Olomouci i v Kladně prohrál.

Jenže co se tím v ligové tabulce změnilo? Nic, vůbec nic. Obhájce je dál v klidu, byť ztrácí body a pere se s velkou marodkou. Sparta s Mladou Boleslaví totiž ve stejném období získaly jen šest bodů a Liberec dokonce ještě o jeden méně. Všichni ztrácejí, takže nadvláda Slavie, kterou si vybudovala na podzim, trvá.

Ligové zápasy Slavie v dubnu
5. dubnaOlomouc - Slavia 1:0
13. dubnaSlavia - Sparta 1:1
20. dubnaKladno - Slavia 2:1
27. dubnaSlavia - Mladá Boleslav 3:3
Kolik bodů získali v dubnu pronásledovatelé Slavie
Sparta - 6, Liberec - 5, Mladá Boleslav - 6, Olomouc - 10, Teplice - 7, Jablonec - 3.

„Nikdo z čela tabulky v tomto kole nevyhrál. Zdá se, že to je opravdu důkaz vyrovnanosti ligy. Všechny přední týmy ztrácejí. Psychika v tom asi také hraje roli,“ myslí si Karel Jarolím, kouč Slavie, které takový průběh samozřejmě zapadá do mistrovského scénáře.

Pět kol před koncem se tak řeší jiné otázky - kdo bude druhý a kdo obsadí další pohárové příčky? „Jsme realisté, víme, jaká je naše síla. Nic neproklamujeme, doháněli jsme velkou ztrátu a druhé místo si zaslouženě vybojovali. Všichni ztrácejí, kdo měl formu před měsícem, teď ji nemá... Bude to vyrovnané až do konce,“ má letenský kouč Jozef Chovanec už pár týdnů jasno.

Sestava 25. kola podle Sport.cz
Baránek (Zlín) - Drsek (Kladno), Řepka (Sparta), Klein (Teplice) - Verbíř (Teplice), M. Černý (Slavia), Sylvestre (Ml. Boleslav), Švento (Slavia) - Naumov (Žižkov), Papadopulos (Ml. Boleslav), Klinka (Kladno).

Reklama

Související témata: