Hlavní obsah

Slavia shání týden před ligou stopera, Necid už zase hraje

Praha

Generálku na start ligového jara už zase odehráli s kanonýrem Tomášem Necidem v sestavě. Přesto fotbalisté Slavie prohráli v Liberci 0:1. Červenobílí tak z posledních čtyř přípravných duelů vykázali jednu remízu a tři porážky. Kouč Miroslav Koubek ovšem troubí na poplach z jiného důvodu. Nutně potřebuje získat ještě jednoho kvalitního stopera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zranění Martina Dobrotky (vpravo) dělá trenérovi Slavie největší vrásky.

Článek

Mohou si oddechnout. Tomáš Necid si v prvním utkání na soustředění v Turecku poranil rameno a pak raději nehrál. V Liberci ovšem zase nastoupil a slávisté si od něj mohou dál hodně slibovat.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Věříme, že Tomáš přinese obrovskou kvalitu do rozhodujících prostorů, pokud jde o možnosti ve finálních situacích," říká pro klubový web trenér Miroslav Koubek.

V přípravě většinou platilo, že pokud Necid hraje, Slavia dává góly. Když host z CSKA Moskva na hřišti chybí, mužstvo je bezzubé.

„Poznali jsme, jaké to je bez Tomáše. Ano, těžké. Zase jsme ale viděli nadějné výkony, kdy se i mladí hráči dokázali dostat do šancí, vytvořit si zajímavé věci. Střelecká a myšlenková kvalita a rutina nebo agresivita u nich logicky ještě trochu chybí," říká Koubek.

Sestava Slavie v generálce na ligu:
Rakovan - Nitranský, Škoda, Neves, Zmrhal - Lička (88. Koreš), Gecov - Prošek (61. Boudjemaa), Piták, Juhar (46. Vošahlík) - Necid.

Dobrotka znovu na marodce

Trápí ho, že se znovu zranil stoper Martin Dobrotka. Z levého kraje se místo něj stáhl do středu obrany Fernando Neves, ale to nestačí.

„Musíme v tuhle chvíli vědět, kde nás tlačí bota. Každý to ví. Ondra Petrák odešel do Norimberku, a co nás zaskočilo, je opětovné zranění Martina Dobrotky. Na Kanárech vypadal skvěle, vrátil se naprosto fit. Bohužel stačil jeden trénink a ozvaly se mu opět bolesti v chodidle," líčí kouč.

„Na této pozici máme problém. Máme Milana Škodu, Fernanda Nevese a mladého Tomáše Součka, tudíž Nando logicky hraje stopera. Jiné varianty ani nemáme. Úkol aktuálních dní je toto nebezpečí zažehnat a vím, že to jednoduché nebude," uvědomuje si Koubek.

Roger Costa neuspěl, hledá se dál

Dalšího stopera chce sehnat za každou cenu. „To není potřeba skrývat. Když nám chybí dva, tak je to najednou velká ztráta. V mých plánech před jarem byli a najednou nejsou. Byl tady na testech Roger Costa, snažíme se reagovat. Rozhodli jsme se ale, že to není úplně to, co jsme si představovali, a co si zaslouží značka Slavie. Budeme hledat dál."

Slavia je po podzimu ohrožená sestupem a do jarní části Gambrinus ligy vstoupí za týden v sobotu v Olomouci.

Reklama

Související témata: