Hlavní obsah

Slavia si plácla s talentem z Teplic. Do Edenu přijde v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rýsuje se před ním zajímavá budoucnost. Teplický stoper Štěpán Chaloupek podle informací Sport.cz míří do Slavie. Opora reprezentační jednadvacítky by se měla přesunout v létě, jarní ligu ještě odehraje ve žlutomodrém dresu Sklářů. Teď se řeší poslední detaily přestupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický stoper Štěpán Chaloupek (vlevo) se bude se slávistou Stanislavem Teclem od léta potkávat v Edenu.

Článek

Kroužily kolem něj polské adresy, on se ale rozhodl pro Slavii. Chaloupek ani vršovický klub na přesun nespěchají, mladý nováček se bude v Edenu hlásit až na startu letní přípravy.

Od Slavie je to pragmatická volba. Vysoký a nekompromisní stoper roste každým zápasem a pro Teplice je už ve svých dvaceti nepostradatelný: na podzim odehrál všechny ligové duely, větší porci absolvovalo jen osm hráčů. A i díky němu je teplická obrana pátá nejpevnější v lize. Tým trenéra Zdenka Frťaly je desátý, pět bodů od barážového pásma.

„Má obrovský potenciál,“ chválil Chaloupka během podzimu bývalý reprezentant Jan Rajnoch v pořadu Přímák na Sport.cz. Zdaleka nešlo jen o spolehlivé výkony v lize, Chaloupek byl důležitý i pro českou jednadvacítku. V úvodních třech dílech kvalifikace na EURO nevynechal ani minutu.

Teplické naděje Vachoušek, Chaloupek nebo Radosta. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Na konci listopadu prodloužil v Teplicích smlouvu do léta 2027, ale nedodrží ji. V zákulisí se mluví o tom, že slávisté za Chaloupka zaplatí zhruba milion eur čili bezmála 25 milionů korun.

Jeho budoucí role? Kouč Jindřich Trpišovský s ním perspektivně počítá coby s náhradou za Igoha Ogbua. Nigerijský stoper přitahuje kluby z ciziny a nepřekvapilo by, kdyby nejpozději v létě ze Slavie odešel. I proto tah s Chaloupkem dává logiku.

Momentálně se dotahují zbývající formality, hotovo by mělo být v prvním lednovém týdnu.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.