Hlavní obsah

Slavia těsně porazila Boleslav po neproměněné penaltě soupeře v nastavení. Slovácko i v deseti bralo bod

Praha
Aktualizováno

Sobotní program 11. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl celkem tři zápasy. Od 16:30 se utkal Zlín s Jabloncem a střetla se také Olomouc se Slováckem. Jablonec si na sever Čech odvezl všechny tři body, Olomouc se s hostujícím celkem podělila o bod. Od 19:00 pak hrála Slavia doma s Mladou Boleslaví. Vedoucí celek Fortuna ligy opět nezaváhal, když vyhrál nejtěsnějším možným způsobem. Boleslav přitom v nastaveném čase dostala velkou šanci na vyrovnání v podobě pokutového kopu, ten však neproměnila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0 v utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Radův tým se v případě výhry mohl minimálně na dvě a půl hodiny posunout na třetí příčku před Boleslav. Na hřištích soupeřů sice Jablonec nezáří, venku získal v sezoně do sobotního utkání pouze jediný ze 17 bodů, Zlín však nevyhrál deset vzájemných zápasů za sebou.

A svoji smolnou šňůru domácí tímto duelem prodloužili, s Jabloncem prohráli 0:1 gólem Matouška z 26. minuty.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Matoušek z Jablonce během utkání 11. kola Fortuna ligy ve Zlíně.

Slovácko zvládlo srovnat skóre i v deseti

Olomouc a Slovácko dělil před vzájemným duelem v tabulce jediný bod. Zatímco Hanáci čtyři kola po sobě neprohráli, soupeř ve shodném období ani jednou nezvítězil. Posledních deset vzájemných duelů nevyhrál hostující tým.

Jenže na Andrově stadionu šlo zprvu vše proti statistikám poslední doby. Slovácko totiž vedlo díky trefě Šašinky z 25. minuty utkání. Těsně po přestávce však skóre srovnal střídající Nešpor a v 63. minutě navíc viděl červenou kartu Šimko, který pár metrů před vápnem stáhl samostatně unikajícího Faltu.

Hosté tak dohrávali zápas v deseti, čehož využil právě Falta, který deset minut před koncem otočil zápas ve prospěch Sigmy. Zvratům ale nebyl konec ani poté, v 88. minutě totiž navzdory početní nevýhodě Slovácko srovnalo stav utkání, trefil se Zajíc. Další branka už nepadla, a tak si oslabení hosté odvezli z Olomouce bod za remízu 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a Peter Olayinka ze Slavie Praha během utkání 11. kola Fortuna ligy

Slavia porazila Mladou Boleslav

Sešívaní pokračují v podzimním marši, ve středu hrají 2. kolo skupiny Ligy mistrů proti Dortmundu. V domácí soutěži dosud jako jediní drželi neporazitelnost a v sobotu narazili na oblíbeného soupeře. Slavia porazila Mladou Boleslav šestkrát za sebou a ve třech z posledních čtyř vzájemných duelů neinkasovala.

A ani sobotní střetnutí nešlo proti duchu posledních vzájemných zápasů. O žádné gólové hody se sice nejednalo, ale Pražané opět nedostali branku a díky trefě Olayinky mohou slavit nejtěsnější možné vítězství 1:0. K němu výrazně pomohl i hostující útočník a bývalý hráč Slavie Muris Mešanovič, který v nastaveném čase neproměnil penaltu.

Program 11. kola:
Pátek
Teplice - Bohemians 1:0
Sobota
Olomouc - Slovácko 2:2
Branky: 47. Nešpor, 80. Falta - 25. Šašinka, 88. Zajíc.
Zlín - Jablonec 0:1
Branka: 26. Matoušek.
Slavia - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 14. Olayinka.
Neděle
15:30 Karviná - Opava
18:00 Plzeň - Sparta
Pondělí
18:00 Liberec - České Budějovice
18:00 Ostrava - Příbram

Reklama