Hlavní obsah

Slavia ztratí před derby výhodu vlastních matrací, všímá si expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní bitva o Prahu završí týden, který bude pro oba rivaly jedním z klíčových. Ve čtvrtek nejprve oba vstoupí do svých skupin Evropské ligy. Fotbalisté Sparty doma s Limassolem, Slavia v Ženevě proti Servette. Až potom přijde na řadu derby v Edenu. „Sestavy obou pražských S se v rozmezí tohoto týdne budou určitě měnit,“ očekává expert Petr Mikolanda v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jak zápasy v Evropské lize ovlivní pražské derby, ukázka z pořadu Přímák na Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak čtvrteční zápasy v pohárové Evropě ovlivní derby? Toť otázka, kterou si kladou nejen příznivci nesmiřitelných rivalů.

Letenští nemusejí v týdnu cestovat, což by měla být jejich výhoda.

„Když cestuješ, spíš jinde. A spousta hráčů nemá ráda, když nemůže spát na svých matracích. Pro Slavii je tedy program náročnější,“ vychází Petr Mikolanda i ze své vlastní hráčské kariéry.

Angelo Preciado z Ekvádoru má za sebou debut ve SpartěVideo: Sport.cz

Sešívaní odlétají do Švýcarska již v úterý. Čekají je tam dva noclehy, hned po zápase pak vyrazí domů. Do postele se dostanou až pozdě v noci ze čtvrtka na pátek.

„Nedělní derby už se každopádně začne hrát v pátek ráno. Čtvrteční výsledky je hodně ovlivní – ať už oba týmy uspějí, oba neuspějí, nebo jeden uspěje a druhý ne,“ přemítá bývalý hráč Viktorie Žižkov, West Hamu či Mladé Boleslavi.

Očekává, že trenéři obou S budou během anglického týdne základní sestavy měnit.

„Když vezmu minulé kolo, Evropskou ligu a derby, nemyslím si, že by je Sparta a Slavia odehrály ve stejném složení. Určitě se to nestane,“ avizuje Mikolanda, jak důležitá bude šířka kádru.

Reklama