Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta předběhla svůj vývoj, šlape až neuvěřitelně! chválí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko v poslední době platilo za nepříjemného soupeře pro Spartu. V neděli na Letné ovšem toto tvrzení vzalo za své a Pražané soupeře z Uherského Hradiště ve fotbalové Fortuna lize doslova smázli poměrem 5:0. „To, jakým způsobem Sparta dominovala proti Slovácku, jsem upřímně ani já nečekal,“ říká host pondělního pořadu Přímák na webu Sport.cz Petr Mikolanda.

Přímák s Petrem Mikolandou. Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta se na začátku sezony rozjela a zatím ze svého tempa nepolevuje. „Dominantní hra Sparty vůči Slovácku byla až neuvěřitelná,“ říká bývalá hráč a v současnosti trenér Mikolanda.

Souhlasí s ním i expert webu Sport.cz Jiří Lizec. „Rychlej gól Birmančeviče tomu hodně pomohl. Pro soupeře je to pak vždycky hrozně těžký, což platí zvlášť na Letné,“ říká fotbalový redaktor. „Ze Sparty je teď cítit větší síla než v titulové sezoně,“ doplňuje.

Na konečném výsledku zápasu se podepsal herní projev domácích, kdy i za stavu 3:0 stále hnali do útoku a byli hladoví. „Mám pocit, že v minulé sezoně Sparta předběhla svůj vývoj. Myslím, že v té současné si to ale ještě víc sedá,“ chválí Mikolanda sparťanský vzestup.

Spartu v utkání se svěřenci Martina Svědíka táhla křídla. Srbský fotbalista Veljko Birmančevič zapsal dva góly a asistenci, Lukáš Haraslín zaznamenal gól a dvě asistence. „To, jakým způsobem se Sparta dokázala naučit hrát, dělá soupeřům velké problémy. Když dostávají skvělé míče, tak se to nedá ubránit. Když budeš hrát osobku s nima, tak je neuběháš, protože oni běhají šíleně,“ chválí Mikolanda.

První minuty na hřišti v neděli zaznamenala posila v podobě Ekvádorce Preciada, který už stihnul nadchnout letenské publikum. „Čekáme od něj, že českou ligu obohatí o parádní průniky, parádičky a že bude drzej,“ říká na adresu účastníka posledního MS v Kataru Lizec.

Pražany čeká ve čtvrtek vstup do skupinové fáze Evropské ligy proti kyperskému Limassolu. „Sparta je asi favoritem, když hraje doma,“ říká Lizec. Mikolanda ale zdvihá pomyslně ukazováček. „Sparta hraje doma a Kypr je Kypr, ale je to evropská soutěž a ta se hraje jinak než ta česká,“ varuje.

Řeč ale přišla pochopitelně také na Slavii, která si v sobotu poradila s Pardubicemi na jejich hřišti. O vítězství rozhodl Václav Jurečka z penalty. „Slavia hraje skvěle. Sešívaní předvedli výborný výkon. Mají stejně bodů jako Sparta a hrají dobrý fotbal, ale to, že nedávají tolik gólů, se jim stalo i minulou sezonu. Nakonec se ale střelci rozjeli,“ nabízí pohled na horší slávistickou produktivitu Mikolanda.

Řešila se i pozice jedničky ve slávistické bráně, když v posledních dvou ligových kolech dostal před Ondřejem Kolářem přednost Aleš Mandous. „Moc práce (Mandous) neměl, ale když přišla, tak ji vyřešil dobře. Za mě v bráně nevidím žádný problém a Slavia má nejsilnější gólmanskou dvojici v lize,“ říká Lizec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Aleš Mandous během utkání v Pardubicích.

Mluvilo se samozřejmě také o derby, které je na programu v neděli. „Tím, že Slavia hraje doma, tak může být favoritem,“ myslí si fotbalový redaktor Lizec a lehce favorizuje domácí i Mikolanda.

Co dalšího se řešilo v pořadu Přímák webu Sport.cz? Co stojí za vzestupem Plzně, která nezačala ligu nejlépe, ale v součtu s evropskými poháry nyní zaznamenala šňůru deseti výher? Pod jakými trenéry se houpe pomyslná židle? (Kouč Jozef Weber byl odvolán z lavičky Hradce Králové až po natočení pořadu, stejně jako Tomáš Hejdušek ze střídačky Karviné. pozn. red.) A co říkají hosté na případ Abdullahiho Tanka, který na Bohemce nastoupil jako střídající hráč, přitom byl pár minut před zápasem vyřazen ze základní sestavy kvůli zranění? Pusťte si celý díl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články