Hlavní obsah

Slavie rozšířila vedení, brankář Kovář bude manažerem A-týmu

Fotbalová Slavia rozšířila management. V představenstvu pražského klubu budou působit Liou Jen-sung a Martin Říha, v dozorčí radě Marek Beitl a Číňanka Li Meng. Brankář Přemysl Kovář se od nového roku stane manažerem A-týmu. Slavia o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost fotbalistů Slavie (ilustrační foto).

Článek

Liou Jen-sung, Li Meng a Beitl působí ve vedení společnosti CITIC Europe Holdings, která je majoritním vlastníkem Slavie. Říha ve vršovickém klubu pracoval jako generální sekretář.

"Doplnění představenstva umožní částečné přerozdělení kompetencí mezi jednotlivými členy. Liou Jen-sung bude mít na starosti zejména vztahy s majoritním akcionářem. Martin Říha ke své stávající pravomoci generálního sekretáře bude nově odpovědný za klíčové projekty a dlouhodobý rozvoj Slavie," uvedl klub.

Cílem Slavie v příštím roce je vyhrát ligový titul nebo domácí pohár a postoupit do předkol Ligy mistrů či Evropské ligy. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v nejvyšší soutěži ztrácejí po podzimní části sezony dva body na lídra tabulky a úřadujícího mistra z Plzně. V MOL Cupu slávisté postoupili do čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání základní skupiny Konferenční ligy se Sivassporem.

"Jsem si vědom toho, že je to velmi ambiciózní cíl v těžké konkurenci našich soupeřů a posílit proto musíme nejen v rámci A-týmu, ale také v rámci managementu SKS," řekl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Sedmatřicetiletý Kovář dosud plnil roli brankářské trojky. Do posledního soutěžního utkání zasáhl v dubnu, kdy proti Zlínu v lize odchytal poslední tři minuty. V Edenu působí Kovář od roku 2017.

Reklama

Související témata: