Hlavní obsah

Slavii možná koupí PPF

PRAHA

Novým vlastníkem fotbalové Slavie se má stát finanční skupina PPF. Podle některých informací je koupě už hotovou věcí, obchod ale ještě nebyl potvrzen. Podle stanovisek z obou stran ke změně vlastníka dosud nedošlo, mluvčí Slavie i PPF nicméně potvrdili, že vstup do klubu tato finanční skupina opravdu analyzuje.

Foto: Slavia

Fotbalisty Slavie by mohla získat silná skupina PPF (ilustrační foto).

Článek

"V dané chvíli jsme se ještě majitelem nestali," řekla mluvčí PPF Romana Tomasová. Dodala však, že společnost se o příležitost investovat ve Slavii zajímá a není vyloučeno, že se majitelem stane. Ve stejném duchu hovořil i mluvčí klubu Alexander Kliment.

Generálního ředitele Vladimíra Lešku by při této příležitosti možná mohl nahradit dlouholetý útočník Slavie Pavel Kuka. S novým majitelem může být ohrožena i židle trenéra Josefa Csaplára, který se podle zákulisních informací angažoval v nedávné hráčské rebelii.

Čtvrtý tým ligového podzimu má finanční potíže a na začátku prosince na poslední chvíli rebelii v kádru zažehnal, když vyplatil hráčům dlužné prémie. V polovině prosince pak arbitrážní komise svazu pozastavila Slavii nákup posil kvůli tomu, že stále dluží Liberci šest miliónů korun za loňský přestup záložníka Václava Kolouška.

Experti se shodují, že problémy Slavie by mohl vyřešit jen příchod nového majitele. Současným vlastníkem je britská společnost ENIC, která vstoupila do Slavie na podzim roku 1997. Tehdy odkoupila majoritní balík akcií mimo jiné právě od fondu PPF, jenž ve Slavii působil od roku 1994. PPF v současnosti patří k největším finančním skupinám v ČR a spravuje majetek za zhruba 170 miliard korun.

Reklama

Související témata: