Hlavní obsah

Slavii pomohlo, že nemusela měsíc opustit Vršovice. I poslední Teplice se o tom přesvědčily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Měsíc nemusela Slavia opustit Vršovice a podle toho její bilance také vypadá. Ze čtyř ligových zápasů tucet bodů, skóre 15:0 a z toho plynoucí tříbodový náskok v tabulce na druhou Plzeň. A z Konferenční ligy a dvou domácích duelů čtyři body a pořád reálná naděje na jarní pokračování na evropské pohárové scéně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Teplicím.

Článek

„Samozřejmě že to vliv na naše výsledky a výkony mělo. Je rozdíl hrát de facto pořád doma, nemuset cestovat a hned po zápasech využívat zázemí stadionu a různých procedur, které máme v Edenu pro hráče dispozici. Prostě něco jiného, než když jsme v úvodu sezony končili ve čtvrtek o půlnoci ve Varšavě a v neděli museli do Karviné,“ netajil trenér Jindřich Trpišovský, že příznivý los jeho mistrovskému celku během listopadu pomáhal, nahrával a zákonitě se promítal i do zlepšujících se výkonů.

Ostatně i v nedělní partii s posledními Teplicemi se to projevilo, byť z ní přece jen panovaly jisté obavy. Po frustrujícím remízovém rozuzlení čtvrtečního pohárového duelu s Feyenoordem obzvlášť. Zvlášť když do ochozů směla jen tisícovka věrných...

Komplikace se však nedostavily. Ani nemohly, protože Severočeši nepředvedli v Edenu vůbec nic. Jen bránili, a to ještě hodně mizerně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávista Nicolae Stanciu během zápasu s Teplicemi.

„Fakt nejhorší výkon za dobu, co v Teplicích jsem,“ vůbec nepolemizoval kouč Jiří Jarošík, sám zklamaný výkonem, který jeho svěřenci předvedli. A že toho za sedm kol, v nichž jde mužstvo pod jeho vedením od porážky k porážce, něco na trenérské lavičce zažil.

„Prohrávali jsme, to je fakt, ale tak špatně jsme ještě nehráli. Jsem zklamaný, jak jsme byli tentokrát pomalí, nedůrazní a vůbec jsme neběhali. Proto byla převaha Slavie tak obrovská,“ přiznával. „Můžeme se utěšovat snad jen tím, že se musíme naučit prohrávat, abychom byli silnější. A také doufat, že i nad námi už jednou konečně také zasvítí sluníčko a já nebudu pořád mluvit jen o porážkách,“ věří Jarošík, že v závěru sezony by snad mohlo být i jeho mužstvu lépe.

Sice bez sluníčka na obloze, zato v zápasech se soupeři, jimž by se mohl jeho tým postavit jako rovný s rovným. Zlínu, Jablonci, Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Jiří Jarošík.

V Edenu toho nebyl schopen, takže Slavia dokráčela ke třem bodům pohodově. „Nemyslím ale, že to byl nejjednodušší zápas, který jsme na podzim sehráli. Spíš jsme nedovolili, aby byl pro nás těžší,“ kvitoval Trpišovský bezproblémovou výhru, která ovšem i podle něho mohla a měla být mnohem vyšší.

„Neproměněné šance mrzí, protože někteří hráči by góly potřebovali a pomohly by jim,“ připomínal slávistický trenér Jindřich Trpišovský po hře na jednu bránu, která skončila pouze třígólovou výhrou.

„Připočítejte ale, že soupeř snad čtyřikrát vykopával míč z prázdné brány, jeden gól nám nebyl uznaný a k tomu spousta příležitostí, které jsme měli,“ netajil domácí kouč, že i pro něho jde o výhru dost hubenou, ale zároveň si cenící toho, že v náročném programu posledních dnů zvládlo jeho mužstvo souboj s teplickým ligovým otloukánkem bez komplikací.

Reklama