Hlavní obsah

Slavii slavně obrali, teď je za senzační duel popotahuje disciplinárka

Praha
Aktualizováno

Zápas, který se zapsal do dějin klubu. Fotbalisté Pardubic ve vršovickém azylu jako nováček remizovali s mistrovskou Slavií 1:1 a v Ďolíčku tak způsobili obhájci titulu senzační první bodovou ztrátu v ligové sezoně. Disciplinární komise ovšem zahájila s východočeským klubem řízení za porušení povinností pořadatele.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Pardubic děkují fanouškům po skončení utkání se Slavií v Ďolíčku.

Článek

Východočechům se v Praze u Botiče daří. Nejprve ve svém náhradním domově porazili Teplice, pak remizovali se Slavií.

Za utkání proti sešívaným se ovšem budou zodpovídat u disciplinární komise.

Důvodem je pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků a porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s covid-19, zejména významné překročení kapacity sektoru diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic děkují fanouškům po senzační remíze se Slavií.

Kluby si zvykají na pořádání utkání v mantinelech omezené kapacity hlediště. Komise začala šetřit i druholigové Blansko z důvodu nedodržení odstupu mezi diváky a hráči a členy realizačních týmů v utkání proti Dukle.

Další případ rasistických projevů

Fotbalový tribunál se také znovu zabývá rasismem. Komise zahájila řízení se Zbrojovkou Brno kvůli utkání se Zlínem vzhledem k nesportovnímu chování fanoušků. Došlo k výtržnostem vedoucím k pozdržení navázání hry a nesportovnímu chování diváků spočívajícím v opakovaných nevhodných a rasistických projevech na hráče domácích vedoucí k přerušení utkání.

Hráče Isaaca Mulema z Viktorie Žižkov si pak komise předvolala za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování v utkání proti Prostějovu.

Peter Štepanovský ze Zbrojovky Brno má za vyloučení po druhé žluté kartě stop na jeden soutěžní zápas.

Reklama

Související témata: