Hlavní obsah

Slávisté se těší do tepla, Evertonem je Koubek neplaší

Praha

Během soustředění na Tenerife se někteří fotbalisté Slavie líbili trenérovi Robertu Martínezovi, jehož Everton se na ostrově souběžně se sešívanými připravoval. Kouč Miroslav Koubek je ovšem realista, svým hráčům neblbne Evertonem hlavu. Slávisty čeká na jaře bitva o záchranu, na niž se koncentrují. Tuto sobotu odletí na herní soustředění do Turecka, kde vykrystalizuje základní sestava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Praha útočník Tomáš Necid.

Článek
Fotogalerie

Česká zima udeřila i na slávisty. Na Tenerife jim bylo hej, během kondičního soustředění tam navíc někteří z nich padli do oka kouči Evertonu.

„Kolega Martínez říkal, že máme dobré a zajímavé hráče. Nemůžeme však přece říct, kteří se mu líbili. To bychom hráče měli tak nafouklé, že by ani neprošli dveřmi," smál se trenér Miroslav Koubek.

Šlo víceméně o bonmot, v přípravě hráče Evertonem nemotivuje. „Je to o ničem, v této fázi přece hráče ze Slavie nikdy nekoupí. Možná je to zajímavé, ale to je tak asi všechno," říká Koubek.

Jeho tým zakončil zimní Tipsport ligu těsnou porážkou 0:1 s Libercem, ve středu si zahraje s druholigovou Vlašimí. „Až na vleklé problémy obránce Dobrotky můžu být s přípravou spokojený. Jsem rád, že mužstvo vnímá věci, jež jsou do něj pumpovány. Způsob naší hry je sympatický, jen efektivita nás trápí. Udeřily mrazy, ale těm zase brzy utečeme," hodnotí Koubek.

Gecov je zimním kapitánem

Tuto sobotu slávisté odletí do Turecka, kde se utkají postupně s maďarským týmem Haladás, rumunskou Constantou, bulharským celkem CSKA Sofia a ukrajinským Metalurgem Doněck.

„Díky soustředění v teple na Tenerife jsme se dostali mnohem dřív do pohody. Jsem rád, že trenér takový model zvolil," pochvaluje si záložník Marcel Gecov, který teď nastupuje jako kapitán Slavie. „Těšilo by mě zůstat kapitánem i na jaře, ale teď máme úplně jiné starosti," ujišťuje Gecov.

„Nespěchejte na nás. Marcel je jedním z kapitánů z podzimu, volba nového teprve proběhne," přidává se Koubek.

Předchozí kapitán Karol Kisel ukončil po podzimu kariéru a přesedl do manažerského křesla. V úvahu jistě přichází i zkušený navrátilec Karel Piták, který kapitánskou pásku nosil i v Jablonci.

Brankáři soupeří o místo, Necid se rozehrává

Koubek musí kromě kapitána vybrat také brankáře. Po Kamilu Čontofalském a Radkovi Černém se v zimní lize poprvé představil také mladý Matej Rakovan, který dokončil podzim jako jasná jednička.

„Tak to neberu. Neměl už kdo chytat, tak to spadlo na mě... Kdo bude jedničkou na jaře, nám trenér ještě neřekl. A je to dobře. Jasno asi bude až v Turecku," tuší Rakovan.

Po zápasové pauze si na herní zatížení zvyká útočník Tomáš Necid, který přišel na jarní hostování z CSKA Moskva jako spasitel mizerné slávistické produktivity.

„Necka je hroťák, jakého jsme si představovali. Jen se všichni modlíme, ať je zdravý. Musí dohnat určitý herní deficit, ale v tréninku pracuje na víc než sto procent. Jsem si jistý, že jeho výkon se bude úměrně se zdravotním stavem zlepšovat," doufá Koubek ve vzkříšení velkého kanonýra.

Reklama