Hlavní obsah

Slávisté v kurzu! O opory českého lídra je zájem. Kdo by mohl odejít?

ram, panSport.cz

Mají za sebou pohádkový podzim. Fotbalisté Slavie vedou ligu o neuvěřitelných šestnáct bodů, se ctí odehráli i základní skupinu Champions League, kde trápili giganty v čele se slavnou Barcelonou. Není proto divu, že o opory vršovického klubu je v zahraničí velký zájem. Kdo by mohl lídra české ligy v zimní přestávce opustit?

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Gólová radost fotbalistů pražské Slavie na Vestfálském stadionu.

Článek

Nejčastěji skloňovaným jménem zmiňovaným s odchodem je ve výborné formě hrající Tomáš Souček. Kapitán sešívaných však zdaleka nemusí být jediný, kdo se na jaře fanouškům v Edenu nepředstaví. Podívejte se na další možné kandidáty, kteří by mohli zamířit do zahraničí.

TOMÁŠ SOUČEK, záložník

Setrvání kapitána Tomáše Součka ve slávistickém dresu i v jarní části ligové sezony je téměř vyloučené. „Pokud jej budeme držet dál, výkonnostně se už nikam neposune. Pomohl nám, jak to jen šlo. V zimě bychom mu měli dát zelenou k přestupu, byť zatím nepanuje v daném směru shoda," prozrazuje zdroj Práva z vršovického klubu. V létě za Součka z Ruska přistála v Edenu nabídka na půl miliardy korun, během podzimu na ceně rozhodně neztratil. Spíše naopak. Zájemci o českého reprezentačního záložníka jsou v Rusku, Německu i Anglii, kam by Souček přestoupil tuze rád.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Gól! Slávista Tomáš Souček se raduje poté, co v závěru úvodní půle srovnal stav zápasu Ligy mistrů v Dortmundu na 1:1.

ONDŘEJ KOLÁŘ, brankář

Famózní výkony v nejprestižnější klubové soutěži vystřelily do závratných výšin cenu brankáře Ondřeje Koláře. Borec, který vychytal čisté konto v Barceloně a zákroky přiváděl k šílenství Messiho, Suáreze i další hvězdy, je v hledáčku francouzského Nice. Hlásí se však i další zájemci. Boss Slavie Jaroslav Tvrdík nijak netají, že za služby Koláře požaduje až 400 milionů korun. A rovněž podle odborného serveru transfermarkt. de cena muže pocházejícího z Liberce během podzimu vyletěla o 500 procent a činí něco málo přes pět milionů eur, což by korespondovalo s nedávnou nabídkou francouzského Nice.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář Slavie Ondřej Kolář v okamžiku, kdy kapitán Pražanů Tomáš Souček proměnil v duelu Ligy mistrů s Interem Milán penaltu.

PETR ŠEVČÍK, záložník

Skryté terno. Zaujal už v průběhu jara při soubojích ve čtvrtfinále Evropské ligy proti slavné Chelsea, kterou na jejím hřišti pokořil dvěma góly. S trochou štěstí tehdy Ševčík mohl myslet i na hattrick. Trenér londýnského klubu Sarri z něj byl paf. A úžasem oněměli i mnozí pozorovatelé při představeních pětadvacetiletého rodáka z Jeseníku v podzimní fázi Ligy mistrů. Ještě na konci minulé sezony byla Ševčíkova cena podle serveru transfermarkt.de milion eur, tedy v přepočtu něco přes pětadvacet milionů korun, nyní je hodnota komplexního záložníka sešívaných minimálně dvojnásobná!

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Ševčík na snímku v souboji s Patrikem Brandnerem.

PETER OLAYINKA, záložník

Další klenot ve výjimečné kolekci slávistických přestupových hvězd. Čtyřiadvacetileté křídlo z Nigérie koupila Slavia před osmnácti měsíci za osmdesát milionů korun. Nyní může klidně požadovat dvojnásobek. Do zástupu uchazečů o služby borce, který výkony v Lize mistrů dramaticky převyšoval předváděnou hru z domácí scény, se po francouzských a anglických klubech podle zákulisních informací razantně zařadil AS Řím. Pokud bude ochotný vyhovět požadavkům Pražanů, klidně se Olayinka může na jaře prohánět po trávnících Apeninského poloostrova v dresu čtvrtého celku italské nejvyšší soutěže Serie A.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka během utkání s Baníkem Ostrava.

Reklama

Související témata: