Hlavní obsah

Slávistický střelec Schranz: z útoku doputoval na kraj obrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Edenu přišel Ivan Schranz loni v létě jako klasický hrot. Postupem času se ale 28letý slovenský reprezentant sune níž a níž. Víc než v útoku se v sešívaném dresu proháněl v uplynulých měsících po křídlech. Proti Puskási ho trenér Slavie Jindřich Trpišovský postavil na pravou stranu obrany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie Praha

Článek

Wels (od našeho zpravodaje) - „Ivan je poctivý hráč, dobře rychlostně a běžecky vybavený. Použili jsme ho na kraji obrany na jaře v Konferenční lize proti Fenerbahce. Zahrál tam fantasticky. Variant je ale víc. Může hrát na křídle, beka, útočníka. Pro nás je tohle ideální," prohlásil Trpišovského asistent Zdeněk Houštecký.

Pro soupeře nejen v české lize tak na podzim může nastat zvláštní situace. Budou se chystat na Schranze-útočníka, slovenský univerzál ale namísto toho bude bránit jejich ofenzivní hráče. Nicméně, jeho parketa je v útoku. Je zvyklý brát na sebe odpovědnost za střílení gólů. Nebere negativně, že se v roli obránce do koncovky tolik nedostane?

„Může se stát, že Ivan někdy nastoupí v útoku. Když nastoupil vepředu na Unionu Berlín s Olayinkou, bylo to vynikající. Rozhodujeme se podle tréninků, jak se hráči cítí, jak vypadají. A oni jsou rádi, že hlavně hrajou, jedno na jakém postu," podotkl Houštecký, který se vyjádřil i k očekávanému zeštíhlení kádru, jenž na soustředění v Rakousku čítal 30 jmen.

„Zužování bych ještě neprozrazoval, máme nějaké nabídky na kluky, kteří by mohli odejít na hostování. Jsou ve hře i přestupy, ale top pět lig teprve začalo trénovat. Nějaké náznaky jsou, nemůžu být ale konkrétní. Necháváme zatím kádr pohromadě, ukáže se příští měsíc," uvedl Houštecký s tím, není vyloučený příchod stopera. „Pokud se něco na tuto pozici naskytne, nebudeme říkat ne. Když nepřijde, tak se z toho nezblázníme. Máme teď na stoperu velkou kvalitu," uzavřel Houštecký.

Reklama

Související témata: