Hlavní obsah

Šikula z Nigérie válí, dere se do sestavy Slavie!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zasekávačka, rána levačkou, míč se vzápětí třepetá v šibenici maďarského Puskáse (1:0). Stejně jako v úterní přípravě Slavie proti Rapidu Bukurešť (7:1). Oba prvotřídní góly má na svědomí nigérijský záložník Moses Usor. Dvacetiletý šikula se dere do základní sestavy českého vicemistra.

Foto: Twitter @slaviaofficial

Usor se postaral o jedinou branku Slavie

Článek

Wels (od našeho zpravodaje) - „Už je to asi sedmá náhoda, že trefil takovou šibenici. Děláme si z toho v kabině legraci," smál se slávistický asistent Zdeněk Houštecký po nedělní vítězné generálce na stadionu v rakouském Welsu, kterou rozhodl právě Usor. „Ukázal to už za béčko, on se Šmigou ho dostali do druhé ligy. Kvality potvrzuje i na trénincích, jsme příjemně překvapení. On to v sobě prostě má," dodal Houštecký.

Usor je produktem nigérijské akademie, stejně jako jeho spoluhráči Peter Olayinka a Yuri Sor. Do Edenu přišel v zimě, jaro odehrál v B-týmu. V závěru sezony si připsal premiérový start za áčko, v derby se Spartou v závěrečném kole nadstavby. Vzhledem k vynikajícím výkonům v přípravě je jisté, že do červenobílé rezervy se nevrátí.

„V sezoně bude mít stoprocentně uplatnění v áčku. O tom nemůže být pochyb," potvrdil Houštecký. Jenže Usor si říká dokonce o základní sestavu. Nejen, že střílí góly, ale dokáže je i připravit. Jako předvedl proti Rapidu Bukurešť. „Máme k dispozici hodně kvalitních hráčů, každý bojuje o základ. Moses si o ni svými výkony říká. Hraje ve velké intenzitě, patří do týmu," prohlásil Houštecký.

Usor je subtilní postavy, přesto mu fyzická hra nedělá problémy. V soubojích dokáže řádně přitvrdit, pro soupeře je celkově nepříjemný. „Sice ho na konci utkání trochu braly křeče, ale drží. Asi na to ještě nebyl zvyklý, ale pomalu se zlepšuje, křeče dostává čím dál později," culil se Houštecký, který si vítěznou generálku pochvaloval.

Sešívaní byli lepší, třetí tým uplynulé sezony maďarské ligy, za který nastoupili bývalý stoper Ostravy Stronati a někdejší záložník Slavie Baluta, nepustili do šance. Mohli vyhrát vyšším rozdílem.

„Hra utrpěla tím, že bylo suché hřiště. Což vadilo i soupeři, který měl skvělý pohyb, hrál nátlakově. Celkově šlo o dobrý zápas, Puskás hrál od podlahy, pro nás jen dobře, protože takhle proti nám bude v lize hrát většina soupeřů. Musíme si na to zvykat, srovnat se s tím," uvedl Houštecký.

Červenobílí se po utkání vrátili do Prahy. Do nové sezony vstoupí 21. července, kdy je čeká úvodní duel 2. předkola Konferenční ligy s lepším z dvojice Larne (Severní Irsko)/ St. Joseph´s (Gibraltar).

Reklama

Související témata: