Hlavní obsah

Slovácko cítí šanci porvat se o postup. Těším se na plný stadion, tvrdí před duelem s Kolínem kouč Svědík

V tabulce základní skupiny Konferenční ligy jsou sice poslední, avšak vzhledem k nepatrným bodovým rozdílům by výhra ve čtvrtečním duelu s Kolínem nad Rýnem přinesla fotbalistům Slovácka reálnou šanci na postup do další fáze soutěže.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Trenér Slovácka Martin Svědík při utkání v Nice.

Článek

„Snažím se od podobných úvah oprostit. To stejné se týká i hráčů. Samozřejmě že ale vidíme, jak vypadá pořadí ve skupině. Všichni cítíme příležitost porvat se o postup," říká před pátým zápasem ve skupině, který začne na uherskohradišťském stadionu v 18.45 hodin, trenér Slovácka Martin Svědík. Derniéra pak jeho mužstvo čeká za týden na Partizanu Bělehrad.

Sestavu na Kolín musí skládat bez beka Reinberka, který se zranil v ligovém střetnutí s Teplicemi. „Jeho absence bohužel vypadá na delší dobu," mrzí ho ztráta střelce vítězné branky v předchozím duelu Konferenční ligy v Nice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 1.FC Slovácko (@fcslovacko)

Soupeř z Kolína šetřil v minulém bundesligovém duelu v Mohuči, kde utrpěl pětigólový debakl, několik opor. „Je to logické. Kolín má stejně jako my hodně náročný program, a tak střídá lepší a horší výkony. A logicky sestavou rotuje. Ať u nás nastoupí v jakémkoliv složení, čeká nás nesmírně silný protivník. I tak se chceme rozloučit s podzimem v evropských pohárech s našimi fandy výhrou. S Partizanem a s Nice to o fous nevyšlo. Uděláme maximum, abychom napotřetí brali doma všechny body," předsevzal si Svědík.

Se svým týmem se hodlá poučit z prvního zápasu v Německu, kde Hradišťští po divokém průběhu padli 2:4. „Tam to byl nesmírně atraktivní duel. Ostatně pro oko diváka byly všechny naše dosavadní zápasy v Konferenční lize pěkné. V Kolíně jsme předvedli vydařené pasáže, ale na našem hřišti se musíme vyvarovat těch negativních věcí. Nerad bych ve čtvrtek viděl nějaký gól v naší síti skoro z ničeho. Na podzim jsme pár takových bohužel dostali i v lize. A taky věřím, že za dobrým výsledkem půjdeme důsledně až do poslední vteřiny, jak se nám to vyplatilo v neděli s Teplicemi," připomněl ligový duel, v němž se jeho svěřencům povedl v závěru velký obrat.

Výhru v něm na poslední chvíli zachránil Slovácku rozhodujícím gólem stoper Hofmann. „Je dobře, že se často teď trefují beci nebo halfbeci. Potřebovali bychom však větší přínos gólů či přihrávek od útočníků," uvedl Svědík v narážce na to, že se předsezonní ofenzivní posily Mihálik či Kozák v koncovce prozatím příliš neprosazují. „Na podzim nás ale ještě několik utkání čeká, mají čas se ještě chytnout," uvítal by Svědík.

Je si jistý, že jeho celek poženou v zápase s Kolínem skvělí fanoušci Slovácka. A navzdory tomu, že disciplinární komise UEFA zakázala příznivcům Kolína výjezd na dvě venkovní utkání kvůli jejich řádění během střetnutí v Nice, nebude zřejmě několik desítek německých fandů v hledišti chybět, byť hostující kotel bude uzavřený. Mnozí si totiž zakoupili vstupenky v balíčku na tribuny na sezení. „Těším se, že bude plný stadion. Chci si užít skvělou atmosféru," svěřil se kouč Slovácka.

Reklama