Hlavní obsah

Slovácko, Liberec, Olomouc, nebo Hradec? O elitní šestku si to v závěrečném kole rozdají hned čtyři kluby!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěrečném kole základní části fotbalové ligy (v neděli, shodný výkop 15:00) zbývá vyřešit několik neznámých. Ostrava s Mladou Boleslaví svedou na dálku souboj o čtvrté místo, největší pozornost ale bude poutat boj o šestou příčku, která jako poslední zaručuje vstupenku do nadstavbové skupiny o titul. Kompletní je skupina o záchranu, ve které trojice nejhorších mužstev (Karviná, České Budějovice a Zlín) bude bojovat o příznivější los pro nadstavbu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Sparta přivítala v 29. kole na svém hřišti Baník

Článek

OSTRAVA HÁJÍ ČTVRTÉ MÍSTO

Šestičlenná skupina o titul má pět jistých účastníků: Spartu, Slavii, Plzeň, Ostravu a Mladou Boleslav. První tři příčky zůstanou před startem nadstavby beze změny, měnit pořadí se ale může od čtvrtého místa.

Nejblíž k němu je Ostrava. Před pátou Mladou Boleslaví má náskok jednoho bodu, tudíž jí stačí porazit doma Liberec. Baník si může dokonce dovolit prohrát, pokud Boleslavští nevyhrají v Jablonci. Při rovnosti bodů pro ně bude mluvit příznivější bilance ze vzájemných zápasů.

Mladá Boleslav může skončit po 30. kole až šestá. To za konstelace, že v Jablonci prohraje a šesté Slovácko zvítězí v Českých Budějovicích. Slovácko má totiž se Středočechy lepší vzájemné zápasy (1:0, 2:2).

POSLEDNÍ LÍSTEK MEZI ELITU

O poslední lístek do skupiny o titul se bude hrát na čtyřech stadionech. Slovácko, Liberec, Olomouc a Hradec Králové, které jsou ve hře o šesté místo, se proti sobě v závěrečném kole základní části nepostaví.

Slovácko má jistotu, že v případě vítězství v Českých Budějovicích ho ze šesté příčky nikdo neodsune. Sedmý Liberec pronikne do elitní šestky pouze v případě, pokud v závěrečném kole získá víc bodů než Slovácko, které má se všemi třemi konkurenty horší vzájemnou bilanci.

Olomouc má cestu do první šestky spletitější. Sejít se musejí tři varianty: výhra nad Spartou, prohra Slovácka a prohra nebo remíza Liberce v Ostravě. Poslední do party Hradec Králové dokonce potřebuje, aby se mu sešly čtyři výsledky (vítězství nad Slavií, neprohra Sparty na Hané a porážky Slovácka i Liberce). Pokud by kvarteto získalo shodně 40 bodů, minitabulka vzájemných zápasů by určila toto pořadí: 6. Olomouc, 7. Liberec, 8. Hradec Králové, 9. Slovácko.

U DNA O LEPŠÍ LOS

Na složení skupiny o záchranu závěrečné kolo už nic nezmění, mezi sebou se střetnou Bohemians, Jablonec, Pardubice, Zlín, České Budějovice a Karviná. Neděle rozhodne o jízdním řádu skupiny. O tom, kdo bude mít třikrát výhodu domácího prostředí nebo kdo půjde do bojů o udržení z posledního místa, tudíž s celky na 15. a 14. příčce nastoupí na jejich stadionech.

Klokani rozehrají skupinu z 11. příčky, společně s dvanáctým Jabloncem mají jistotu tří domácích utkání. Na úvod přivítají v Ďolíčku poslední mužstvo tabulky. Může jím být kdokoli z trojice Karviná, České Budějovice, Zlín.

Pouze dvakrát doma budou hrát momentálně patnácté České Budějovice a poslední Karviná, které můžou po 30. kole skončit nejvýše na 14. místě. Do druhé ligy sestoupí přímo poslední celek po nadstavbě, patnáctý a čtrnáctý tým čeká baráž s druhým, respektive se třetím mužstvem FNL.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Sparta - Slavia 0 : 0 dohráno
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
  Pardubice - Č. Budějovice dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice
Č. Budějovice
  Bohemians - Jablonec dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
  Liberec - Teplice dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Liberec vs. Teplice
Liberec vs. Teplice
Liberec
Teplice
  Olomouc - Hradec Králové dnes 15 : 00
20240512T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  Karviná - Zlín dnes 18 : 00
20240512T18 : 00:00+0200
Karviná vs. Zlín
Karviná vs. Zlín
Karviná
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.