Hlavní obsah

Slovácko na hřišti nováčka dvakrát dotahovalo. Bod je pro mě málo, tvrdí trenér Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V moravské bitvě byli na hřišti nováčka nejvyšší soutěže v Brně favority, ale nakonec se museli spokojit jen s bodem. Fotbalisté Slovácka dvakrát dotahovali vedení Zbrojovky a v generálce na vstup do kvalifikace Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul v moravské metropoli remizovali 2:2. Hradišťský kouč Martin Svědík nebyl s plichtou v ligové premiéře očividně spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Bod je pro vás málo?

Rozhodně. Samozřejmě je to bodík zvenku, který se počítá. Ale my jsme mysleli na vítězství.

Proč jste na něj nedosáhli?

Úvod utkání patřil nám, jenže Havlík bohužel zahodil tutovku. A pak jsme nabídli Brnu okénka v defenzívě. Kvůli nedůslednostem v obraně jsme dostali z podobných situací dva hloupé góly. Druhý jen krátce poté, co se nám povedlo vyrovnat. To se nám nesmí stávat. Chyboval hlavně Reinberk, proto jsem ho v poločase střídal.

Když jste dvacet minut před koncem srovnali na 2:2, zdálo se, že je ve vašich silách dokonat obrat...

Jenže hlavně ke konci už byl dost těžký terén. Hřiště bylo po dešti měkké. A my jsme navíc byli nepřesní, nevycházely nám finální přihrávky. Takže nemohu být spokojený.

Mnohé jste překvapil tím, že jste na hrot postavil Kalabišku, který v poslední době nastupoval na postu krajního beka. Přitom jste v létě přivedli ofenzivní fotbalisty Kozáka, Brandnera či Sinjavského...

Ani jeden ale není bohužel v takové formě, jak bych si představoval. Teprve se u nás adaptují. A Vecheta je ještě příliš mladý, s rolí prvního útočníka se v přípravě nevyrovnal. Kalabiška vpředu v minulosti hrával, teď si tuto pozici zkusil už v generálce s Ašdodem. V Brně si vedl na nezvyklém postu velice solidně. Má cit pro kombinaci i čich na góly. Dostal se do několika šancí, škoda jen, že je neproměnil. Dobře ho vpředu doplňovali Holzer s Petrželou. V závěru jsem poslal na hrot Šašinku, který je po zranění, a celý zápas by zřejmě fyzicky nezvládl. Já jsem s naší útočnou hrou spokojený. Hlavním důvodem toho, že jsme Zbrojovku neporazili, jsou hrubky v obraně.

Stále platí, že chcete ještě jednoho útočníka přivést?

Ano. A s těmi, co v létě přišli, jsem měl řeč. Věřím, že udělají všechno pro to, aby se co nejdřív dostali do lepší formy.

Z nových hráčů nastoupili v základní sestavě Trávník a Doski. Jak se vám zamlouvaly jejich výkony?

Oba rozhodně obstáli. A věřím, že se budou ještě zlepšovat.

Co vám střetnutí v Brně ukázalo před čtvrtečním utkáním třetího předkola Evropské ligy v Istanbulu?

Skoro nic. Tam to bude diametrálně odlišný zápas. Pro nás je ale důležité, že už máme první soutěžní duel za sebou. Nachystáme se na obrovsky kvalitního soupeře co nejlíp. Z utkání se Zbrojovkou se musíme poučit, podobné chyby v defenzívě nesmíme proti Fenerbahce opakovat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.