Hlavní obsah

Slovácko na jaře couvá. Zase začneme vyhrávat, ujišťuje Petržela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko na jaře couvá. Zase začneme vyhrávat, ujišťuje PetrželaŠtika podzimu na jaře není ve své kůži. A couvá ze svých pracně získaných pozic. Fotbalisté Slovácka remizovali v dohrávce 20. kola první ligy na hřišti Pardubic v jejich domácím azylu v pražském Ďolíčku bez branek. Tým z Uherského Hradiště nezvítězil a neskóroval ani ve třetím jarním utkání nejvyšší soutěže a v tabulce zůstal pátý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela ze Slovácka během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Čekání na první letošní výhru se zase prodloužilo.

„Musíme se z této situace dostat sami. Když se dařilo a všechno bylo krásné, tak to není umění. Teď bude důležité, jak se z toho dostaneme, jak to napravíme a vrátíme se na vítěznou vlnu," poukázal kouč Martin Svědík, který začínal trenérskou kariéru právě v Pardubicích.

Slovácko sice získalo bod zvenku, jeho ambice jsou ovšem vyšší.

„Pro nás je bodík určitě málo. Ale v prvním poločase jsme byli lepší my, ve druhém o trošku Pardubice, takže remíza je nakonec asi spravedlivá. Pro nás velká škoda, že se nám nepodařilo proměnit nějakou šanci. Kdybychom dali gól, myslím, že bychom zápas dotáhli do vítězného konce," lituje zkušený záložník Milan Petržela. „Doufáme, že co nevidět zase začneme vyhrávat," dodává.

Mužstvo samozřejmě sráží, že na jaře nedalo ani ve čtvrtém soutěžním zápase gól.

„Je to těžké, navíc nám to každý ještě pořád připomíná. Určitě to není jednoduchá situace, ale v minulosti jsme dokázali, že góly dávat umíme. Chce to víc klidu v koncovce a soustředit se na každé zakončení, pak góly zase přijdou," doufá mazák.

K žádné panice není podle něj důvod.

„Žádné dusno není, pozici máme stále dobrou. Jsme pátí v tabulce. Ale všem nám samozřejmě chutná víc vítězství než to sbírat po bodíku nebo dokonce prohrávat," líčí Petržela.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články