Hlavní obsah

Slovácko nevyhrálo, Navrátil ušetřil. Raději bych platil, tvrdí hradišťský záložník po bezgólové bitvě se Sigmou

Zápas s minimem vyložených šancí asi nemohl skončit jiným výsledkem. Fotbalisté Slovácka remizovali v úvodním prvoligovém duelu po koronavirové pauze v komorní atmosféře s Olomoucí 0:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka, Mojmír Chytil z Olomouce, Milan Petržela ze Slovácka a Michal Vepřek z Olomouce.

Článek

„S bezbrankovou plichtou musíme být spokojeni. Ani si nepamatuju, jestli jsme ve druhé půli vážněji ohrozili domácí branku," hodnotí střetnutí kapitán Sigmy Vít Beneš, který nastoupil na jaře po zranění vůbec poprvé. „Sval naštěstí držel. Vzadu jsme to zvládli dobře, i když nás střídající útočník Zajíc v závěru zlobil na hrotu o něco víc než předtím Jurečka. Bodík je pro nás dobrý," pochvaluje si.

Olomoucký kouč Radoslav Látal Benešův přínos pro mužstvo ocenil. „Je to náš kapitán a lídr, což i tentokrát potvrdil. Víťa má značnou zásluhu na tom, že jsme si odvezli plusový bod. Z Hradiště má vždycky velkou cenu. Slovácko je nepříjemný soupeř, ale my jsme si počínali v defenzívě spolehlivě. Finální fáze nám ale naopak moc nešlapala. Hlavně ve druhé půli, která byla z naší strany hodně rozháraná. Za čisté konto jsme ovšem strašně rádi. Musíme však teď zvládnout domácí duel s poslední Příbramí," myslel Látal už na víkendové pokračování nejvyšší soutěže.

Slovácko bylo v moravské bitvě vítězství o něco blíž, hlavně v poslední půlhodině svůj tlak vystupňovalo. „Jenže několik hodně nadějných akcí jsme bohužel nedohráli do úspěšného konce," lituje záložník Jan Navrátil. V hanáckém klubu v minulosti působil. „Za vítězství jsem klukům slíbil do kabiny nějaké dobroty. Kýžené tři body jsme ale bohužel nezískali, takže ušetřím. Zaplatil bych však hrozně rád," svěřil se.

Podpora hradišťských příznivců mu hodně chyběla. „Hrát před prázdnými tribunami bylo dost zvláštní. Takové neosobní, byť se vipka snažila nás aspoň trochu povzbudit. Snad se brzy začnou hlediště postupně naplňovat," doufá Navrátil.

Fanoušci chyběli také trenérovi Slovácka Martinu Svědíkovi. „Moc jsem je postrádal. V Hradišti jsou skvělí diváci. Kdyby byli na stadionu, asi bych nedostal žlutou kartu, protože by rozhodčí zřejmě neslyšel moje protesty poté, co náš Reinberk viděl žlutou kartu. Vytočila mě, zdála se mi příliš přísná. Reinberka teď budeme dvakrát postrádat," štve ho.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Sadílek ze Slovácka, Šimon Falta z Olomouce a Petr Reinberk ze Slovácka během utkání první ligy.

Je přesvědčený, že jeho celek ztratil dva body. „Po změně stran se Sigma v podstatě jen bránila, měla snad pouze dvě standardky. V závěru už Olomoučtí šlapali vodu. My jsme se mnohem líp pohybovali, avšak v koncovce jsme bohužel sterilní. Už ve druhém ligovém utkání v řadě jsme neskórovali. Musíme se z toho poučit," plánuje Svědík.

Reklama

Související témata: