Hlavní obsah

Slovácko v emocích! Rukou jsem nehrál ani náhodou. Nechápu, proč gól neplatil, tvrdí Kohút

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoce tryskaly ze všech stran. Fotbalisté Slovácka jen těžko rozdýchávali zklamání z porážky v ligovém šlágru s Plzní (1:2). Hlavně kvůli tomu, že sudí po konzultaci u videa neuznal domácím dva góly. "Rukou jsem nehrál ani náhodou. Nechápu, proč můj gól neplatil," durdil se po utkání Michal Kohút. Po kolapsu v Českých Budějovicích tak vyšli fotbalisté Slovácka podruhé bodově naprázdno. Jde o první ztrátu moravského mužstva v sezoně na hradišťském stadionu. V euforii naopak odjížděli domů plzeňští vítězové.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva zklamaní Marek Havlík a Petr Reinberk ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Viktorka vstřelila vedoucí gól po rohu už ve 49. vteřině a její výhru v utkání předních celků tabulky zpečetil ve druhé půli svojí jubilejní desátou trefou v tomto prvoligovém ročníku útočník Beauguel. Mezitím ovšem dvakrát dopravili balon do sítě i domácí. VAR však v obou případech pomohl Plzni. Ve 34. minutě odvolal sudí Pechanec Kohútův gól kvůli jeho předchozí hře rukou a po pauze se ocitl zakončující Jurečka v těsném ofsajdu. Regulérní branku vstřelilo Slovácko až v nastavení.

„Nevyšel nám začátek. Hned zkraje jsme soupeři darovali gól," stýská si hradišťský kouč Martin Svědík. Jeho tým sice měl 75 procent hrací doby míč na kopačkách, avšak Západočeši byli mnohem efektivnější. „Hosté ve druhé půli dvakrát vypálili na bránu, a dali jeden gól," smutní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Ondřej Pechanec sleduje VAR. (ilustrační foto)

Má za to, že neuznané branky jeho tým poněkud paralyzovaly. „Těžko to mohlo mužstvem nezacloumat. Kluci ale bojovali ze všech sil až do konce," cení si Svědík. Trochu překvapivě postavil stejnou jedenáctku jako v předchozím duelu v Budějovicích, kde Hradišťští vedli 2:0, avšak s oslabeným Dynamem nakonec 2:3 padli. „Stejná sestava tam dlouho hrála dobře. V závěru jsme ale asi v Budějovicích urazili štěstěnu. A pokračovalo to i v zápase s Plzní," domnívá se. „Z něj mám ovšem mnohem lepší pocit," tvrdí trenér.

Záložník Slovácka Michal Kohút se po utkání dušoval, že rukou před neuznaným gólem rozhodně nehrál. „Pro mě je nepochopitelné, že branka neplatila. Ruka to nebyla ani náhodou. Já jsem nejdřív myslel, že se řeší ofsajd. Když jsme zjistili, že má jít o ruku, vysvětloval jsem rozhodčímu, že jsem se balonu ani nedotkl. On byl bohužel jiného názoru. Já ruku ale nenašel ani po zápase na videu," krčí člen reprezentační jednadvacítky zklamaně rameny.

Mrzí ho také rychle inkasovaný gól v úvodu střetnutí. „Standardku jsme si měli určitě pohlídat. Chvíli jsme pak byli otřeseni, avšak záhy jsme se nadechli k velkému náporu. Plzeň jsme zatlačili, avšak tentokrát nám to tam nepadalo. Kontaktní branka už přišla pozdě. Jsem ale přesvědčený, že vzhledem k průběhu utkání jsme si minimálně bodík zasloužili. A řekl bych, že i tři," přemítá Kohút.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Havel z Plzněn slaví gól na hřišti Slovácka.

Autor vedoucí branky Viktorie Milan Havel si vítězství v Uherském Hradišti nesmírně považuje. „Bylo to hektické střetnutí, vyhráli jsme se štěstím. Jsem nadšený, že jsem k tomu přispěl. Dotlačil jsem míč do sítě snad břichem. Trefil jsem se po delší době," usmívá se. Je rád, že video jeho týmu pomohlo. „Věřím, že sudí rozhodli správně," říká.

Za předvedený výkon ale chválí i Slovácko. „Má skvělý mančaft. Na těžkém terénu to byl hrozně náročný duel. Naštěstí jsme nápor domácích přečkali. Mám z našeho výkonu dobrý pocit. Ve vítězství jsem věřil už před utkáním. Hradišťským jsme bodově odskočili a dál se bijeme o čelo tabulky," libuje si Havel.

Reklama