Hlavní obsah

Slovácko - Pardubice 1:0Slovácko v lize vyhrálo podruhé za sebou, Petržela je rekordmanem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Tomič 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 15. kole první ligy nad Pardubicemi 1:0. Jedinou branku vstřelil v 55. minutě Michal Tomič. Domácí vyhráli druhé utkání nejvyšší soutěže za sebou, hosté nenavázali na vítězství 3:1 nad Hradce Králové v minulém kole. Slovácko, které má k dobru středeční zápas na Spartě, se v neúplné tabulce posunulo na desáté místo, Pardubice ztrácí tři body na patnáctý Zlín. V sestavě domácích odehrál 79 minut devětatřicetiletý Milan Petržela a 465. ligovým startem překonal rekord současného reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Libor Kozák ze Slovácka a Martin Chlumecký z Pardubic.

Článek

V úvodu duelu sice stříleli domácí Mihálik a Kozák těsně vedle, ale očekávaný nápor Slovácka se nedostavil. Pardubice dokázaly eliminovat rozehrávku favorita a snažily se o aktivní hru, už v osmé minutě měl na kopačce gól Helešic, ale jeho střelu obrana Slovácka zblokovala.

Domácí se dostali do tempa a také k ohrožení pardubické branky až v závěru poločasu. Nicméně rány Kozáka a Trávníka byly nepřesné, stejně jako prudký střílený centr Tomiče, pokus Daníčka v nastaveném čase zase vytáhl nad břevno brankář Markovič.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Utkání 15. kola první fotbalové ligy 1. FC Slovácko - FK Pardubice.

Herní dominance Slovácka pokračovala i po přestávce a dočkala se brankového vyjádření. Na rohový kop Havlíka si vyskočil Tomič a ke dvěma gólům v Evropské konferenční lize přidal slovenský zadák první ligový zásah v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rekordman v počtu ligových startů Milan Petržela ze Slovácka.

Hosté měli k vyrovnání blízko v 67. minutě, nicméně tísněný Janošek po ojedinělé akci zblízka poslal míč o kousek vedle. Tím se Pardubice vymanily z velkého tlaku, více se snažily o ofenzivu, ale obrana domácích byla pevná.

Závěrečný nápor hostů se tak nekonal. Tým z Uherského Hradiště se s diváky loučil pro tento podzim teprve druhým vítězstvím nad Pardubicemi v historii vzájemných ligových utkání.

15. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 55. Tomič. Rozhodčí: Starý - Kubr, Horák - Hocek (video). ŽK: Kohút, Mihálik - Janošek, Hranáč. Diváci: 4230.
Slovácko: Nguyen - Tomič, Kadlec, Daníček, Duskí - Havlík, Trávník (88. Šašinka) - Petržela (79. Brandner), Kohút (67. Ljovin), Mihálik (67. Vecheta) - Kozák (46. Holzer). Trenér: Svědík.
Pardubice: Markovič - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Tischler, Janošek - Kostka (60. Zahradníček), Hlavatý, Helešic (72. Sychra) - Černý (72. Mareš). Trenér: Kováč.

Reklama