Hlavní obsah

Slovácko vyhrálo zaslouženě, uznal pardubický kouč Kováč. V zimě plánuje přivést posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Uherském Hradišti nenavázali na předchozí venkovní vítězství v derby nad Hradcem Králové. V ligové tabulce poslední fotbalisté Pardubic padli na hřišti Slovácka těsně 0:1. „Domácí vyhráli zaslouženě,“ uznal kouč východočeského celku Radoslav Kováč. Podle něj dokázali jeho svěřenci dodržovat stoprocentně taktické pokyny pouze necelou půlhodinu. „To ještě kluci plnili, co měli. Pak ovšem začali zbytečně ztrácet balony a dostali jsme se pod tlak. Slovácko kopalo před pauzou čtyři rohy, ještě jsme to ale ustáli,“ líčil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč.

Článek

Jenže deset minut po pauze už Hradišťští po rohu udeřili. „Přitom jsem o přestávce v kabině hráče nabádal, aby vstoupili do druhé půle aktivně. Jenže místo toho jsme vyklidili střed pole. Vázla nám přechodová fáze. A při té standardce zůstal bohužel domácí Tomič úplně volný. Skákal sám, přestože jsme měli v tom prostoru tři hráče. Bohužel příliš daleko od hlavičkujícího borce. Proto jsme ho nedokázali pokrýt, což je naše velká bolest. Snažíme se pracovat na jejím odstranění. Tuhle situaci si vyhodnotíme, zachovali jsme se v ní nezodpovědně," tvrdil Kováč.

Jeho mužstvo mohlo poté jen těžko pomýšlet na vyrovnání. „Směrem dopředu jsme byli hrozně málo nebezpeční. Prakticky jsme si nevytvořili šanci," posteskl si trenér. Připustil, že se mu před zápasem honilo hlavou, že by Pardubičtí mohli využít toho, že fotbalisté Slovácka měli v nohách náročný duel Konferenční ligy na Partizanu Bělehrad. „Trošku jsme předpokládali, že by mohli být unavení. Hradišťští však nechali některé hráče v Srbsku odpočnout a trochu sestavu protočili. Byli na nás dobře připravení," uznal.

Jediným pozitivem uplynulého víkendu tak bylo z Kováčova pohledu jen to, že v ligové tabulce předposlední Zlín ztratil velmi dobře rozehrané střetnutí na Bohemians a posledním Pardubicím bodově neodskočil. „Samozřejmě že nám to nahrálo do karet. My se ale musíme soustředit především sami na sebe. Naši fanoušci by si zasloužili, abychom se v elitní soutěži udrželi. Uděláme pro to úplně všechno," slíbil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rekordman v počtu ligových startů Milan Petržela ze Slovácka.

V posledním podzimním kole budou Pardubice hostit ve svém domácím azylu v pražském Ďolíčku obhájce titulu z Plzně. „Bude to pro nás velká výzva čelit obrovské ofenzivní síle Viktorie. Uvidíme, zda proti nám nastoupí Chorý," je Kováč zvědavý, zda kanonýr Západočechů vyfasuje za to, že v sobotu trefil hlavou sparťana Sörensena, disciplinární trest.

Počítá s tím, že si po skončení ligového podzimu stáhne z hostování v Dukle zpátky útočníka Hufa. „Čekáme i na uzdravení Solila. A potřebujeme samozřejmě přivést v zimní pauze také pár posil, které by nám pomohly k záchraně," plánuje Kováč.

Reklama