Hlavní obsah

Slýchal jsem, že jsem pomalej a starej, hlásí Bořil po velkém návratu. Během pauzy ukápla i slza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od prohraného derby v říjnu 2021 na Spartě naskočil obránce fotbalové Slavie Jan Bořil do základní sestavy v soutěžním utkání. „Na moji osobu padala špatná slova, ale já to překlenul a makal," řekl 32letý obránce po výhře 1:0 nad Baníkem Ostrava. Přiznal, že zejména moment, kdy mu lékaři kvůli zranění kolene předpovídali konec profesionální kariéry, byl pro něj hodně těžký.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Bořil ze Slavie (vlevo) se po téměř dvou letech vrátil do základní sestavy.

Článek

Věřil jste celou dobu, že se vrátíte?

Začátky byly těžké, nikdo se mnou nepočítal. Na moji osobu padala špatná slova, ale já to překlenul a makal. Trenéři mi věřili, dali mi možnost a nastoupil jsem. Všichni v klubu mi pomohli a jsem rád, že tady můžu vůbec být.

Jak probíhaly poslední týdny či měsíce před návratem?

Trénuji celou dobu, přípravu jsem odjel velice dobře a nic nevypustil. Nebyl jsem nemocný ani zraněný. Slýchal jsem, že už na to nemám, že jsem pomalej a starej. Kousnul jsem se a řekl si, že to zkusím a dám do to všechno. Povedlo se. Víme, že bude teď hodně zápasů. Trenéři mi řekli už ve čtvrtek, ať se připravím, že nastoupím.

Byl jste nervózní?

Ano, hodně. Ale zvládl jsem to jak já, tak hlavně celé mužstvo. Hrozně jsem se těšil. Před utkáním už jsem si jen promítal některé hráče, co nám trenéři ukazovali na videu. Jsem rád, že se zápas podařil a máme doma tři body.

Trenér Jindřich Trpišovský vás chválil, jste i vy se svým výkonem spokojený?

Chtěl jsem hlavně hrát, což se mi splnilo. Snad jsem obstál a ukázal všem, že na to stále mám, že mohu nastoupit kdykoliv a trenéři se mnou mohou počítat.

Kdy jste se během té pauzy cítil nejhůře a kdy naopak nejlépe?

Nejhorší bylo, když jsem se dozvěděl diagnózu. Projel jsem hodně doktorů, někteří se shodli, že už nebudu hrát na profi úrovni. To mi ukápla i slza. Pak přišlo doporučení na lékaře v Německu, který mi řekl, že není problém, že mi operaci udělá a budu hrát. A nejlépe se asi cítím teď po návratu.

Co vám k návratu nejvíce pomohlo?

Rozhodně rodina. Vozili mě na fyzio, když jsem nemohl řídit. Bylo to strašně těžké a o hlavě. Chtěl jsem, ale nešlo to. Nevzdával jsem se a říkal si, že všechno dopadne dobře. Chci poděkovat všem, kteří se na mně podíleli. Vydržel jsem.

Koleno vás vůbec nelimituje?

Je naprosto v pořádku, nic necítím. Jsem připravený naskočit klidně ve čtvrtek v play off Evropské ligy.

Je právě Evropa vaším dalším cílem?

Chceme do základní skupiny, chceme opět u nás zvučná jména. Když trenér ví, že se mnou může počítat, tak snad i v pohárové Evropě naskočím.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články