Hlavní obsah

Smlouvy řešili jiní. Priskemu půjde ve Spartě o titul a herní dominanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spálili se s Italem Stramaccionim, po čtyřech letech však na Letné znovu sáhli po zahraničním trenérovi. Tentokrát z Dánska. Fotbalovou Spartu má na český trůn vrátit Brian Priske. „Myslím, že je to jasné. Když podepíšete na Spartě, máte jen jeden cíl - být nejlepší. To je také důvod, proč jsem přišel,“ avizuje. Pětačtyřicetiletý kouč ujišťuje, že vyznává podobnou filozofii jako pražský klub. Se svým novým týmem hodlá herně dominovat a těší se také na práci s mladými talenty.

Foto: Profimedia.cz

Brian Priske, nový kouč pražské Sparty, na snímku ze září 2020, kdy vedl v Praze dánský Midtjylland v utkání předkola Ligy mistrů proti Slavii.

Článek

Poslední mistrovský titul Sparta získala v roce 2014. Brian Priske je povolán, aby její dlouhé čekání ukončil. „Vím, jak vysoké jsou tady ambice, které jdou od majitele až po nás, kteří budeme na hřišti každý den. Každý se musí vypořádat s tlakem, stejně tak i já," líčí v prvním rozhovoru pro klubovou televizi.

O čem ještě Priske hovoří?

Nemůže se dočkat, až začne trénovat- Je tady hodně dobrých hráčů. A bylo to tak i v historii. Těším se na spolupráci s realizačním týmem a samozřejmě hráči. Vedli jsme opravdu zajímavé debaty s vedením klubu, s Tomášem Rosickým i s majitelem.

Námluvy proběhly hladce - Vyjednávání zabralo pár dní, bylo to ale dobré. Naštěstí jednání o smlouvách řešili jiní lidé. Pro mě a Tomáše to bylo jednoduché. Řešili jsme fotbalové věci. Došlo na mou fotbalovou filozofii, můj způsob hry a jak tým vedu. Prostě jsme dobře probrali pohled na fotbal.

Nabízí jasnou fotbalovou filozofii - Chci dominovat na míči, mít vysoké držení balonu a vytvářet si hodně šancí. Musíme také být schopni prolomit soupeřovu defenzivu. Stejně tak musíme mít naopak dobré postavení v defenzivě, musíme v ní hrát agresivně. Rád bych, aby naši hráči měli hodně síly, aby byla vysoká intenzita hry s míčem i bez něj.

Již v Midtjyllandu spoléhal na skvělou akademii- Miluju práci s mladými hráči a s hráči z akademie. Sparta dokázala vychovat spoustu hráčů. O tom jsme s Tomášem Rosickým také mluvili. Akademie je opravdu důležitá a myslím, že to je v tomto klubu také klíčový faktor. Chci, aby se do prvního týmu zařadilo co nejvíc našich hráčů.

Foto: Sparta.cz

Trenér Brian Priske se ujme Sparty.

Sparta? Na titul čeká dlouho - Naše ambice určitě bude, že chceme vrátit titul na Spartu. Klub se zasloužil o rozvoj spousty hráčů, Tomáš byl jedním z nich. Sparta hrála nedávno v Dánsku proti Bröndby, takže o ní vím docela dost. Líbí se mi její styl hry a více hráčů, kteří jsou v kádru. Pokud se nám podaří udělat malé taktické změny, tak věřím, že můžeme dosáhnout skvělých věcí.

Česká liga je tvrdá jako dánská - V některých aspektech lze tyto dvě ligy porovnat. V Dánsku se také hraje fyzicky. Budu k tomu přistupovat podobně jako v Midtjyllandu, musíme být připraveni být favority v řadě zápasů, být dominantní, vytvářet si šance a dokázat je proměnit. Doufám, že budeme silní v defenzivě, abychom nedostávali tolik gólů, jako tomu bylo poslední roky. Bude to náročné. Jedná se o těžkou soutěž, což bylo vidět i v této sezoně v podobě Plzně a Slavie, tedy týmů, které bojují o titul každý rok.

Na tlak je připraven- Je na nás, realizačním týmu, hráčích a managementu, abychom spolu úzce spolupracovali. Rozhodující ve fotbale je udržet koncentraci, mít disciplínu a tvrdě pracovat každý den. To pak vyústí v to, že se dostaví výsledky, které chceme. Není pochyb, že chceme vrátit titul zpět na Spartu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články